PCTECHTech&IT

Nu vă speriați dacă plăcile Radeon ating 110 grade

AMD spune că este normal

Există câteva etape în viața unui posesor de placă video. Când are un model low-end, nu prea îi pasă de temperaturi, nici nu se uită la ele. Când trece la una mai puternică, se sperie puțin când stă la 50 de grade in idle după conectarea celui de-al doilea monitor. Iar pe timp de vară, în căldura lui august, se transformă în teroare când trece de 80 de grade.

Eh, alea erau alte vremuri. AMD ne-a obișnuit de ceva timp cu temperaturi mari, generația RX 200 funcționând la 90 de grade și ceva în mod constant, iar acum compania ne anunță că nu ar trebui să ne speriem dacă vedem un RX 5700 ajungând la 110 grade.

Probabil vă întrebați „Dar n-ar trebui să se topească ceva?”. Eh, răspunsul ar fi nu. Conform unui comunicat oficial al companiei, AMD a schimbat modul în care temperatura este măsurată începând cu Radeon VII. Procesorul grafic va continua să mărească frecvența până ce unul din numeroșii senzori de temperatură, ce vin în locul singurului senzor de pe vremuri, atinge 110 grade. Procesorul grafic nu se va opri pur și simplu atunci, dar dincolo de această temperatură va reduce treptat voltajul și va scădea frecvențele pentru prevenirea potențialelor probleme.

Important este că nu va exploda nimic, și că dacă țineți PC-ul la picioarele voastre nu aveți nevoie de încălzire pe timp de iarnă. Știu, gluma este veche, iar pe partea de procesoare nu mai este valabilă, dar la partea de plăci video, veți ști clar cine este un utilizator AMD după proximitatea dintre aparatul de aer condiționat și carcasa.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button