GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Nu va exista un Minecraft 2, iar jocul original este mai popular decat Fortnite

Când Microsoft a plătit 2,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra franciza Minecraft, unii au prezis că următoarea mișcare a companiei va fi anunțarea mai multor jocuri, inclusiv Minecraft 2. O continuare a sa insa e posibil sa nu se întâmple niciodata – dintr-un motiv întemeiat, potrivit afirmatiilor directorului companiei.

Helen Chiang, directorul companiei, a declarat pentru Business Insider:

Chiar nu cred că ar avea sens pentru Minecraft, având în vedere comunitatea. Acest lucru provoaca intotdeauna scindarea comunitatii in doua.

Potrivit siteului, jocul are în prezent peste 91 de milioane de jucători activi pe lună, ceea ce este cu mult înaintea celor 78,3 milioane de jucători ai jocului Fortnite, date inregistrate in luna august. Dacă Microsoft ar fi făcut Minecraft 2, comunitatea jucătorilor ar putea fi fragmentata, pe măsură ce unii aleg varianta noua, iar alții rămân fideli originalului. În timp ce Microsoft chiar ar putea să facă acest lucru, teoretic, și să castige mulți bani, este mai important pentru companie să mențină comunitatea sudata, potrivit lui Chiang.

Încercăm să păstrăm unita comunitatea noastră. De aceea actualizările noastre sunt gratuite și nu vrem să le cerem jucătorilor să treacă de la Minecraft 1 la Minecraft 2. Vrem doar ca acestia să se bucure de Minecraft. Există și alte modalități prin care ne putem extinde si care sunt mult mai valoroase și mai autentice pentru ceea ce ne dorim să fim, mai degrabă decât să lansăm o altă iterație în modul pe care îl fac majoritatea celorlalte francize.

Șeful companiei Xbox, Phil Spencer, a declarat în 2014, după ce Microsoft a cumpărat Mojang, că un succesor nu ar prea avea sens.

Desigur, Microsoft extinde franciza, dar nu cu o continuare. Chiar in acest weekend, compania a anunțat un dungeon-crawler în stilul lui Diablo, numit Minecraft Dungeons. Jocul, care va fi lansat în 2019 pentru PC, nu include nici elementul de constructie si nici cel de creatie, care au stat la baza faimei acumulata de franciza de-a lungul anilor.

Sursa 1 | Sursa 2

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button