TECH

Nu v-a plăcut „inserția” de pe ecranul lui iPhone X? Ghinion, ea va rămâne acolo!

Apple a anunțat că display-ul Super Retina pentru iPhone X va rămâne în partea de sus a ecranului permanent și în mod obligatoriu!

Ne-am obișnuit deja cu prețurile pe care Apple le pune pe produsele sale. Dincolo de asta însă, fanii iPhone au o altă problemă cu relativ noul iPhone X, „inserția”, notch-ul din partea de sus a ecranului. Unora nu le place cum arată, altora li se pare că ocupă prea mult spațiu pe ecran devenind deranjantă în aplicații și în special în jocuri.

https://www.youtube.com/watch?v=K4wEI5zhHB0

Potrivit site-ului 9to5Mac, Apple a anunțat dezvoltatorii că, începând cu luna aprilie a acestui an, toate aplicațiile trebuie să suporte display-ul Super Retina. E-mailul cu pricina spune următoarele:

OS 11 a adus inovații și App Store-ul reproiectat milioanelor sale de clienți din jurul lumii. Aplicațiile voastre pot oferi experiențe mai inteligente, uniforme și imersive folosind Cole ML, ARKit, noi API-uri pentru camere, noi domenii SiriKit, integrare în Apple Music, „drag and drop” pentru iPad și altele.

Începând cu aprilie 2018, toate aplicațiile noi iOS înregistrate în App Store trebuie să fie construite folosind iOS 11 SDK, în Xcode 9 sau mai nou. Toate aplicațiile noi pentru iPhone, inclusiv aplicațiile universale, trebuie să suporte display-ul Super Retina al lui iPhone X.

Așadar, Apple pune piciorul în prag. Ce-i drept, atunci când reușești să livrezi peste 29 de milioane de bucăți de iPhone X în primul trimestru de la lansarea sa, iar acestea costă 999$, potrivit Canalys, îți permiți să și impui anumite reguli. Desigur, livrate nu înseamnă vândute, dar tot 9to5Mac ne spune și că Apple a vândut peste 77 de milioane de iPhone-uri în perioada Crăciunului, iar asta oferă o cu totul nouă perspectivă.

Ce nu a menționat Apple în mod clar în comunicatul său este dacă aplicațiile de acum trebuie să fie actualizate ca atare din aprilie și nici în ce măsură trebuie ca dezvoltatorii să respecte cerințele.

[9to5Mac] [Canalys]

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button