GAMING

Nu te „JUCA” cu Steam! Valve iti da BAN fara menajamente!

Cind vine vorba de jucaria preferata a celor de la Valve, Steam, nimeni nu este in siguranta daca se mestereste in codul sursa sau se umbla cu cheaturi. Un lucru pe care Tomáš Duda, un tanar dezvoltator de la studioul SCS Software l-a aflat pe pielea lui.

SCS Software sunt dezvoltatorii lui Euro Truck Simulator, Tomáš lucrand pentru acestia pentru a optimiza jocul pentru Steam si a colecta informatii de la comunitate. Acesta a descoperit o vulnerabilitate in Steam cu cateva luni in urma, ba chiar a anuntat pe cei de la Valve despre aceasta, fara sa primeasca un raspuns concret. Vazand ca dupa cateva luni nimeni nu s-a sinchisit sa ii raspunda, Tomáš a luat problema in serios si s-a decis sa „troleze” putin Steam-ul intr-o maniera inedita.

Duda a decis sa foloseasca codul afectat pentru a altera un anunt mai vechi pentru un sale la jocul la care lucreaza,  Euro Truck Simulator 2, consecinta fiind un Harlem Shake de toata frumusetea atunci cand cineva cineva accesa link-ul. Rezultat: nu te juca cu Steam pentru ca se aplica un Ban Hammer!

„Practic, Timmy trăiește pe Steam,” a spus  Pavel Sebor, CEO SCS Software „tot timpul este vigilent sa observe ce si cum are loc pe forumuri si pe comunitatea Steam, sorbind fiecare barfa, orice nou modd, analizeaza fiecare modificare la codul sursa, atat a jocului cat si al Steam-ului, frecvent sugerand fix-uri si imbunatatiri catre Valve. Din acest motiv l-am angajat. Pentru a putea aduce jocurile produse de noi mai aproape de o integrare perfecta cu serviciile Steam. Perspectiva sa asupra platformei Valve este intr-adevar extrem de vasta.”

Tomáš a fost suspendat de pe forumuri si ca user pentru 12 luni, mai grav, acesta s-a trezit ca i-a fost revocat dreptul de a fi dezvoltator de jocuri pe Steam, ceea ce pare cam aspru din partea Valve, dar, trebuie sa ne gandim ca acei termeni si conditii de utilizare sunt extrem de stricte si nu fac niciun fel de concesii. Aviz amatorilor!

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close