MORE

Nu o sa vedem aplicatii pentru Edge pana in 2016

Lansarea lui Windows 10 a marcat si o data istorica pentru Microsoft, compania indepartand deja infamul Internet Explorer si introducand un nou browser numit Microsoft Edge. Care, de bine de rau, este o imbunatatire considerabila comparativ cu batranul explorer.

Din pacate, multe dintre inovatiile pe care Mozilla, Google si Opera le-au adaugat in broweserele lor nu sunt de gasit pe Egde, Microsoft oferind browserul fara suport pentru aplicatii, add-on-uri si alte elemente considerate normale de catre utilizatori in ziua de azi.

Atunci cand treci de la un browser la altul esti obisnuit sa iti importi importi bookmark-urile si parolele salvate in cloud, dar si sa cauti inlocuitori pentru pentru add-on-urile pe care le folosesti, precum gestures, Chekcer Plus for Mail si multe altele. Add-on-uri care din pacate pe Edge nu exista si nici nu sunt programate pentru a-si face aparitia anul acesta.

Intr-un interviu acordat publicatiei Ars Technica, a fost conirmat faptul ca pana anul viitor, Microsoft nu planuieste sa adauge extensii browserului Edge. Motivul principal al deciziei fiind faptul ca aceste add-on-uri trebuiesc securizate, astfel Microsoft cautand sa intareasca securitatea browserului. Un update pentru Edge este programat in noiembrie, dar, odata cu acesta se pare ca vor veni si multe optiuni noi ce vor putea fi testate intr-o forma beta.

[Ars Technica]

Articole asemanatoare

Back to top button