MORE

Nu neaparat Iron Man… dar ceva sa placa la toata lumea

Cercetatorii se joaca cu ideea unui exo-schelet capabil sa ridice tone si care sa protejeze omul in situatii critice de ani si ani de zile. Din pacate, pana in prezent, multe dintre aceste costume robotizate au ramas la stadiul de SF.

Industia roboticii este in continua expansiune, iar Panasonic, o companie cu traditie si radacini adanci in acest domeniu pare sa nu se lase mai prejos. Si nici nu este prima lor incercare, compania avand o serie de roboti de succes in trecut prezentate la diverse expozitii din intreaga lume. Astfel nu discutam de o companie noua in domeniu. 

Assist Suit (cel de mai sus) si Ninja ofera putere mai mare pentru spate si picioare, ajutand la ridicarea de cutii sau urcarea pe munti abrupti. In timp ce Power Loader (inspirat direct de Aliens) ar trebui sa fie de ajutor la constructie sau la dezastre.

O mare parte din ce poate fi vazut in acest clip se leaga de restaurarea mobilitatii, decat de imputernicirea capabilitatilor existente. Robotul de tipul Self-Reliance Support ajuta batranii sa se miste din pat pentru a face alte lucruri, cum ar fi sa foloseasca o toaleta. Iar Resyone se transforma dintr-un pat intr-un scaun cu rotile rabatabil.

Este clipul lui Panasonic optimist? Probabil. Aceste masinarii tind sa fie scumpe si limitate (Assist Suit are o baterie cu o durata de numai 8 ore), asa ca probabil nu le veti vedea prea des in depozite sau camine de batrani. Totusi, simpla varietate de dispozitive sugereaza ca ar putea fi destul de raspandite in viitor.

[Panasonic]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button