PC

Nu mai ai căldură? Poate e un DDoS

Din categoria „Nu, serios, ați conectat ce la internet!?”, un oraș din Finlanda și-a conectat sistemul de termoficare la internet, iar rezultatul a fost pe cât de previzibil se poate.

Orașul Lappeenranta din estul Finlandei are două blocuri de apartamente la care cineva s-a gândit că ar fi o idee bună să integreze un sistem de încălzire capabil să fie controlat prin internet.

Cineva pare să își fi dat seama de asta, pentru că de la sfârșitul lunii trecute rețeaua este bombardată de un DDoS. Sistemul a fost construit să facă un reboot atunci când nu se mai poate conecta la rețea, și pentru că nu putea să se mai conecteze vreodată la rețea din cauza unui DDoS constant, a intrat într-un ciclu de reboot constant.

Asta înseamnă că locatarii au rămas fără căldură, ceva ce nu este tocmai benefic în Finlanda, în luna noiembrie. Nu de alta, dar temperaturile de pe acolo deja sunt cu mult sub 0 grade.

După ce a fost sesizată, problema a fost rezolvată prin limitarea traficului la internet. Cu puțin noroc, compania care a instalat acele sisteme de încălzire, Valtia, s-a învățat minte. Iar compania care a făcut acele dispozitive, Fidelix, va încerca să creeze lucruri care nu amenință vieți dacă sunt lovite de un DDoS.

[Metropolitan]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

8 comentarii

  1. Bucurestiul este atacat energetic de fantoma lu`Ceasca.. care bantuie tevile de apa calda, ca sa ii da-ti omului tevile inapoi sau mai bine parasiti blocurile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button