TECH

Nu cumpăra un hoverboard cu bluetooth

Două tendințe nefericite din ultimii ani par să se fi ciocnit într-o singură entitate disponibilă acum în magazine, cu rezultate potențial dezastruoase.

Segway MiniPro este unul din acele mecanisme de transport numite din motive necunoscute „hoverboard-uri”. Știți voi, acele lucruri care din când în când iau foc, având baterii masive extrem de ieftine și ușor de spart. Modelul de hoverboard numit anterior se întâmplă să mai includă și o conexiune bluetooth, fiind controlabil într-o anumită măsură printr-o aplicație de mobil.

Dar din moment ce este un hoverboard, și ca urmare există pentru a satisface o cerere bizară din partea unui public ce a trecut deja la fidget spinere, nu este tocmai un exemplu strălucitor al securității. așa că acest Segway MiniPro poate fi accesat de persoane neautorizate prin intermediul conexiunii sale bluetooth și poate fi controlat de la distanță.

Conform unui raport emis de firma de securitate IOActive, firmware-ul folosit de acest hoverboard conține o serie de vulnerabilități critice, cum ar fi că toate folosesc același pin de securitate sau că nu poți dezactiva conectivitatea bluetooth după ce aparatul este deja compromis. După ce un hoverboard este hack-uit, folosind un telefon mobil se pot da comenzi de oprire, pornire, virare, motorul poate fi oprit, iar locația utilizatorului este în permanență trimisă către hacker.

Din fericire, conform IOActive, bateria nu poate fi supra-încărcat de la distanță, așa că nu există vreun pericol ca un hacker să dea foc vreunu hoverboard. Va face asta de la sine.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button