MORE

„Nu credem ca genul personajului principal are vreo relevanta intr-o poveste buna”

Recent lansat pe piata, jocul Life Is Strange este dovada „vie” ca nu conteza daca eroul principal este de sex feminin sau masculin atunci cand povestea este buna. Declaratia le apartine celor de la Dontnod, dezvoltatorii acestui titlu, care au participat la o sesiune de intrebari si raspunsuri pe Reddit. Un utilizator, Moaz13, i-a intrebat daca merita sa joace Life Is Strange si le-a lasat urmatorul comentariu: „Conceptul (jocului, n.r.) pare foarte interesant, dar nu sunt un fan al protagonistelor „liceene””.

„Conceptul pare mai degraba concentrat pe drama si romantism si mai putin pe actiune”. Michel Koch de la Dontnod i-a raspuns, sustinand ca povestea este mult mai complexa, ca nu este vorba despre o simpla drama de liceu, ci despre o calatorie neasteptata, plina de surprize, „ceva unic in istoria jocurilor”. „Ca sa fim sinceri, noi nu credem ca genul personajului principal are vreo relevanta atunci cand ai de-a face cu o poveste buna. Depinde, de fapt, de felul in care contruiesti personajele in relatie cu subiectele din jur. <Life Is Strange> are in prim-plan o tanara, dar aceasta nu este doar povestea ei, si noi credem ca atat jucatorii de sex masculin, cat si de cei sex feminin se vor regasi in acest joc si vor avea o experienta pe gustul lor”, a spus Koch. Jucatori ca Moaz13 sunt cu gramada si, din nefericire, unii publisher-i ii iau in serios.

Nu a fost insa cazul lui Square Enix – „Square a fost practic singurul publisher care nu a dorit sa schimbam ceva la joc. Alti publisher-i ne-au spus sa cream un protagonist masculin. Square nu a adus nici macar o data vorba despre asa ceva”, a declarat creative director-ul de la Dontnod, Jean-Maxime Moris. Life Is Strange este un joc format din 5 episoade, primul dintre acestea fiind lansat la 29 ianuarie pe Steam. Dezvoltat de Dontnod Entertainment si distribuit de Square Enix, titlul poate fi gasit si pe PS3, PS4, Xbox One si Xbox 360.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button