RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Nu ai dreptul de a fi uitat peste tot

Google nu are obligația de a extinde dreptul de a fi uitat

Dreptul de a fi uitat permite cetățenilor Uniunii Europene să ceară eliminarea de pe motoare de căutare a rezultatelor ce îi vizează în mod direct. Este un drept controversat, ce a ridicat foarte multe semne de întrebare și probleme în ultimii ani, fiind ocazional abuzat de indivizi ce doreau ca trecutul lor criminal să fie ascuns. Dar mai important, ce se întâmplă cu o căutare efectuată în afara Europei? Este și aceasta afectată?

Până acum, părea că trebuia să fie afectat, Google fiind amendat pentru păstrarea intactă a rezultatelor globale. Săptămâna aceasta se schimbă lucrurile, pentru că Google a câștigat un proces în instanță ce eliberează companie de a implementa acest drept la nivel global.

Dreptul de a fi uitat este limitat foarte clar acum ca fiind o trăsătură a internetului atunci când este accesat doar din Uniunea Europeană. O căutare efectuată din afara teritoriului, sau folosind un VPN, posibil chiar un proxy, va afișa rezultatele originale, nealterate ale căutării.

Google se bucură de acest rezultat, scăpând de una din numeroasele bătăi de cap pe care le are în acest moment cu diverse entități guvernamentale.

Totuși, va însemna încă o fragmentare a internetului, ceva ce doar se va agrava în următorii doi ani, din cauza celebrelor Articole 11 și 13, ce au fost introduse anul acesta în ciuda numeroaselor critici, ale erorilor de votare, și ale faptului că sunt pur și simplu idei foarte, foarte proaste.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button