ȘtiriTelefoane

Ce schimbări introduce noul iOS 16.4 pentru utilizatorii de iPhone?

Cu aproape fiecare actualizare de soft, cei de la Apple introduc câte ceva nou. Acum știm că noul iOS 16.4 este în stadiul de beta testing, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta să primim notificarea de update spre finalul acestei luni, ori undeva pe la început de aprilie. Și dacă tot stăm și așteptăm noua versiune de sistem de operare, zic că este o ocazie numai bună să aruncăm o privire și la caracteristicile noi pe care le va introduce.

Prima schimbare o vom vedea pe tastatură, acolo unde își vor face loc câteva emoji-uri noi. Printre acestea regăsim câteva opțiuni de culoare noi pentru inimă, un elan, un măgar, o gâscă și alte câteva simboluri. Toate acestea vor fi disponibile după actualizare. Și tot atunci vor veni și notificările web via Safari. Adică vei putea activa notificările de pe diverse site-uri, la fel ca pe desktop. Dar există un catch, și-anume că trebuie să descarci site-ul respectiv în format web app pentru a primi notificări.

Orice utilizator de iPhone va putea deveni beta tester cu odată cu iOS 16.4

Chiar dacă încă în stadiu Beta, nu sunt puțini cei care vor să testeze noul iOS 16.4. Până acum, procedura asta era destul de complicată, dar de-acum înainte vom avea un meniu dedicat în setări pentru update-uri beta. Asta înseamnă că dacă vrei să fii primul dintre prietenii tăi care pune mâna pe cea mai nouă versiune de soft pentru iPhone, vei putea face asta fără dificultăți. Iar partea tare este că poți alege dintre două versiuni de beta: Developer și Public. Adică fie testezi o versiune foarte în avans, dar la care ai riscul de instabilitate, fie alegi Public Beta și vei avea practic ultimul iOS cu câteva săptămâni mai devreme.

Alte schimbări le mai vedem în aplicația Apple Podcasts care a primit câteva schimbări de interfață. Acum este mai ușor de navigat și funcționează mai bine și cu funcția CarPlay. Și nu-n ultimul rând, iOS 16.4 vine și cu o arhitectură complet nouă pentru aplicația Apple Home. Deși a fost introdusă încă de la iOS 16.2, avea câteva probleme, dar acum totul este în regulă și noua versiune de soft vine și cu îmbunătățiri pentru această aplicație. Versiunea nouă vine cu îmbunătățiri pe zona de performanță și cu un suport extins pentru accesorii smart home.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button