Noutăți de la Razer: un nou Blade și o carcasă eGPU pentru Mac-uri

Laptopul Blade de la Razer reprezintă gama de mijloc de laptop-uri, situat între Blade Stealth-ul mai subțire și Blade Pro-ul mai puternic și, ca celelalte două modele, a avut parte de câteva upgrade-uri hardware de-a lungul anilor. Pentru cea mai recentă iterație a sa însă, Razer a decis să mărească afișajul – acum are un panou de 15,6 inch în locul ecranului de doar 14 inch.
Compania își promovează noul Blade ca fiind „cel mai mic laptop de gaming de 15,6 inch din lume„, cu o grosime de 0,66 inch sau 0,68 inch, în funcție de configurația hardware. De asemenea, utilizează un design aproape fără margini, care a ajutat compania să înghesuie un panou mai mare de 15,6 inch într-un cadru mai mic.
Laptopul poate fi dotat cu trei variante de display – un panou Full HD 1080 cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz, un alt panou de 1080p cu o rată de reîmprospătare mai rapidă de 144 Hz și un panou de 4K (rată de reîmprospătare de 60 Hz) cu suport multi-touch. Toate cele trei panouri IPS au fost „calibrate individual din fabrică„.
Razer a modernizat și hardware-ul intern. Blade-ul se livrează acum cu un procesor Intel Core i7-8750H de generație a opta, care este un procesor cu 6 nuclee și 12 fire de execuție cu o frecvență ce variază de la 2.2GHz la 4.1GHz și 9MB de memorie cache L3. De asemenea, vine echipat cu 16 GB de memorie RAM DDR4-2667MHz și un SSD de 256 GB sau 512 GB M.2 NVMe.
Noul Blade este disponibil astăzi, prețurile variind de la 1.899,99 dolari la 2.899,99 dolari.
Împreună cu noul Blade se lansează și Core X, în esență o versiune mai ieftină a docking-ului pentru plăci grafice de 499,99 dolari, Core V2. Ca și în cazul altor carcase eGPU, ideea este de a îmbunătăți performanțele unui laptop cu performanțe grafice de talia calculatoarelor de desktop.
Noul Core X costă 299,99 dolari, astfel încât utilizatorii să poată rămâne cu ceva bani în buzunar, dacă preferă să nu opteze pentru Core V2. Noul dispozitiv pierde anumite caracteristici pe care le are fratele mai mare, cum ar fi conectivitatea USB și Ethernet, plus iluminarea RGB (Chroma). Cu toate acestea, există și unele upgrade-uri în Core X.
În primul rând, șasiul de aluminiu este mai larg decât Core V2 și poate găzdui plăci grafice care ocupă trei sloturi, în comparație cu suportul de slot al modelului mai scump (ceea ce înseamnă că nu puteți înghesui o placă video de 2,5 inch în Core V2).
Core X are, de asemenea, o sursă de alimentare integrată de 650W, în comparație cu 550W pe Core V2, și oferă 100W de alimentare pentru încărcarea laptopului prin intermediul unui singur port Thunderbolt 3.
Precum și Core V2, noul Core X funcționează cu laptopurile proprii ale companiei Razer, pe lângă alte laptop-uri cu Windows 10 și un port Thunderbolt 3. Utilizatorii care folosesc un sistem macOS pot utiliza acum și Core X sau Core V2 dacă rulează High Sierra 10.13.4 sau o versiune ulterioară, dar sunt limitați la plăci video AMD Radeon compatibile cu Mac.