MORE

Noul USB 3.1 este mai rapid si mai destept

Noul USB 3.1 este mai rapid si mai destept, asta pentru ca oricum ai incerca sa il introduci in slot, acesta se potriveste. Gata cu momentele tragice in care incerci sa bagi in PC mufa USB de trei ori, doar pentru a realiza ca nu se potriveste, sau cum am auzit cazuri in care cate unii au reusit sa bage mufa USB intr-un slot HDMI.

 Noul USB 3.1

Noul model Type-C USB a fost finalizat. Si dupa cum puteti vedea mai sus, nu exista cale gresita de a-l introduce in PC sau in alt conector. Cu marimea unui micro-USB actual, acesta este realizat din cate un rand de conectori pe ambele parti ale mufei, asa ca il poti intoarce pe orice parte pentru ca acesta se potriveste. Standardizarea este un lucru bun, mai ales ca avem deja pe piata cateva mufe propietare ale anumitor producatori care au incercat sa inoveze, doar pentru a esua lamentabil.

Noua versiune de USB 3.1 suporta viteze de transfer de 10Gbps, de doua ori mai rapid decat USB-ul 3.0 actual, este mult mai mic, astfel ne asteptam sa il vedem ca un standard atat pe terminalele stationare, precum PC-ul, dar si pe laptop-uri sau terminale mobile. Ceea ce inseamna ca nu ne vom mai plimba in traista cu 3 cabluri USB. Mai mult, este indicat ca incarcator pentru telefoane si tablete, acesta suportand transfer energetic de 100 Watt, iar pentru cei care cunosc putina electronica, cu 100 de watti poti sa alimentezi un laptop.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. Stupid. De ce naiba 100W pe un port usb ? sunteti cu capu ? informatia este corecta sigur ? Ca sa nu mai spunem ca daca am 4 porturi dastea speciale de 100 W si 2 placi video si HDDuri si vreo 8 coolere pe carcasa o sa imi trebuiasca o sursa de 2kW ?

  2. Asta nu inseamna ca fiecare utilizare utilizeaza 100W pentru functionare.

  3. E posibil ca pe viitor sa nu mai ai nevoie de un incartor special pt laptop, ci sa fie identice ceea ce va face mai usoara cautarea unui asemenea dispozitiv mai usoara (cei care au avut probleme cu incarcatoarele stiu ce inseamna sa cauti disperat ca nu se potriveste la mufa, amperaj etc.), plus ca e posibil ca dupa sa folosesti portul de incarcare ca un simplu port USB si sa ai un singur incarcator bun la toate dispozitivele asa cum scria si in descriere, plus ca daca e adevarat ce anunta cei de la Qnovo nu vom mai sta atat de mult pt a ne incarca dispozitivele.
    Pt @anixpower: nu, nu vei avea nevoie de o sursa asa de puternica, decat in situatia in care vrei sa incarci laptopul cu mobilul si alte dispozitive it, in acelas timp, direct de la pc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button