MORE

Noul procesor AMD atinge 4.8GHz pe răcire standard

Până când va fi lansată seria de procesoare Zen mai avem ceva de așteptat, dar între timp primele procesoare pentru AM4 par să aibă ceva competență, în special la overclock.

AMD A12-9800, un nou APU din seria Bristol Ridge, pentru AM4, a fost în stare să atingă frecvența de 4.8GHz, cu 1GHz mai mult față de frecvența sa standard, folosind numai răcire standard. Cooler-ul Wraith a fost capabil să țină procesorul în stare de funcționare la această frecvență, chiar dacă este tot unul construit pe 28 nanometri.

amd-apu-oc-cpuz

Placa de bază folosită era una Asus, cu numele de cod Octopus. Aceasta încă nu este disponibilă pentru publicul larg, seria Bristol Ridge fiind momentan rezervată producătorilor de sisteme.

Nu sunt informații despre performanța acestui procesor la frecvența de 4.8Ghz, sau la ce temperaturi funcționa, dar faptul că a fost în stare să ruleze cu un asemenea overclock folosind un cooler inclus la pachet cu procesorul este un semn destul de îmbucurător pentru procesoarele pe care le va lansa AMD în viitorul apropiat.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

26 comentarii

  1. Sa..vedem..cum se ia in coarne cu Intelu’..la capitolul pret performanta…si apoi om mai vedea..!..ca daca nu ..am puso’..!

  2. Fatal error: Call to undefined function get_bloginfo() in /home/mariucta/public_html/zonait.tv/wp-includes/class-http.php on line 188

  3. Acum,nu vreau sa fiu nici fan-boy AMD,nici fan-boy Intel.Am folosit si procesoarele celor de la Intel,si procesoarele celor de la AMD.Eu unul cred ca cea mai buna explicatie pentru AMD si de ce in opinia mea are succes.Cei de la AMD,intotdeauna au facut componente bune(Din nou,opinia MEA,tineti cont…)..Un buget mic, o performanta medie.Nu ca cei de la INTEL,procesoare de 14000000 de „miliarde de dolari”.O spun din utilizarea mea personala..eu folosesc un AMD Vishera FX-9370,si in Cinebench observ ca misca,probabil voi trece in viitor la AM4,dar sa vad mai intai performantele desigur si ce va oferi placa de baza care va avea suport pentru noile socket-uri.Acum stiu ca am dat-o din floare-n floare…dar cam atat am avut eu de pus.Nu incepeti cu injuraturi…cu etc,etc.

  4. Niciodată,nici un procesor AMD nu a avut L3 cache..au altă tehnologie de fabricație doar L1 si L2 corespondent L3 de la intel..

  5. Asta incercam sa spun si eu.Intr-adevar,cei de la AMD poate nu sunt „the-best”,dar macar incearca sa atinga o performanta minima,cu un low-budget ca si pret final 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button