MORE

Noul Nvidia Titan ar putea sosi in primavara

Generatia noua de placi video ar putea fi gata mai devreme decat credeam cu putinta. Conform celor mai recente zvonuri care circula pe internet, Nvidia va lansa cea mai puternica placa video destinata publicului larg inca din luna aprilie.

Aceasta placa va fi, desigur, noua iteratie a maritului Nvidia Titan, despre care se spune ca va folosi noul GPU GP100, construit folosind procesul de fabricatie de 16 nanometri FinFET al uzinelor TSMC. Placa video va folosi memorie de tip HBM 2, iar capacitatea sa ar putea ajunge pana la 32GB, sau cel putin 16GB.

Restul placilor video Nvidia ar urma sa fie disponibile abia din luna iunie, dar nu se stie cu siguranta daca vor folosi memorie de tip HBM, nici macar despre succesorul lui GTX 980 nu s-a confirmat asta inca.

Un alt zvon sugereaza ca placile bazate pe GPU-ul GP104 vor folosi memorie de tipul GDDR5X. Desigur, daca va sosi si un GTX 1080 Ti pe undeva pe acolo, aceasta foarte probabil va folosi HBM, din moment ce predecesorul sau se vinde la acelasi pret cu placi video Radeon echipate cu HBM.

Cat despre noul Nvidia Titan, ar trebui sa va asteptati la un pret pe cat de mare a avut vreodata aceasta serie. Si cu putin noroc, mai multa performanta pe segmentul de precizie dubla, cum avea primul Titan.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button