TECHTech&ITTelefoane

Noul modem 5G al Intel, asteptat mai repede decat a fost anuntat

Se pare ca noul modem 5G produs de Intel, XMM 8160, a fost mutat mai sus in lista de prioritati a companiei, urmand sa fie folosit in testele iPhone de anul viitor.

Intel sunt asteptati sa furnizeze cipuri de modem 5G pentru iPhone-ul celor de la Apple incepand cu 2020. Compania se pare insa ca intentioneaza sa produca cipurile 5G mai devreme decat planificase initial, ceea ce ar putea fi important pentru a le testa in viitoarele dispozitive iPhone.

Un nou comunicat de presa de la Intel detaliaza ca primul modem 5G al companiei, XMM 8160, va fi produs mai devreme decat era de asteptat. Accelerarea procesului de fabricatie cu mai bine de sase luni ar trebui sa permita celor de la Apple si altor producatori de smartphone-uri sa testeze cipul inainte de a face disponibile pe piata dispozitivele cu suport 5G in 2020.

Este de asteptat ca XMM 8160 5G sa suporte viteze maxime de pana la 6 gigabiti pe secunda, ceea ce l-ar face sa fie de trei pana la sase ori mai rapid decat cele mai recente modemuri LTE disponibile acum. Noul modem va fi disponibil in a doua jumatate a anului 2019 si va oferi caracteristicile necesare extinderii 5G pe piata larga.

Cu toate acestea, se pare ca foarte multi producatori de pe piata sunt in discutii cu Qualcomm pentru a folosi modelul lor de modem 5G, Snapdragon X50 5G NR. Printre acestia se numara Sony, Nokia, Xiaomi, Asus, ZTE, OnePlus, iar Samsung si Huawei se pare ca lucreaza de asemenea si la propriile modemuri 5G.

Intel precizeaza ca primele smartphone-uri cu noul modem XMM 8160 5G vor fi disponibile in comert in prima jumatate a anului 2020, dar se pare ca Apple asteapta urmatoarea versiune, modelul 8161, ceea ce ar putea duce la implementarea comerciala in a doua parte a anului. De asemenea, exista zvonuri ca Apple ar fi in discutii cu gigantul MediaTek pentru furnizarea de modemuri pentru modelele viitoare de iPhone.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button