PC&Consoles

„Noul Minecraft” a vandut 1 milion de exemplare. Succesul lui Stardew Valley

Cu 6 ani in urma, Minecraft a capturat imaginatia si atentia publicului, in special a unui segment care poate nu era chiar atat de interesat de jocuri. Iar acum istoria se repeta cu Stardew Valley.

Din 26 februarie si pana acum, acest joc s-a vandut in mai bine de 1 milion de exemplare, numai pe PC, chiar daca are un pret de 14 euro. In numai prima saptamana s-a vandut in peste 400 de mii de exemplare, asta desi are cam bugetul de promovare al unui joc tipic indie care apare pe Steam, aproximativ nimic.

Succesul sau este foarte impresionant, din moment ce a fost facut de un singur om, Eric Barone, care acum este un multi-milionar.

Stardew Valley a reusit sa iasa in evidenta pentru ca aduce pe PC un stil de joc care a fost intalnit pana acum predominant pe consolele Nintendo. Are numeroase similaritati cu Animal Crossing si Harvest Moon, dar este considerat de mult ca superior acestora in anumite aspecte.

Pare foarte probabil ca succesul lui Stardew Valley va continua, iar in cazul in care va ajunge pe tablete si alte platforme, Eric Barone s-ar putea trezi pe cap cu o oferta similara cu cea primita de Notch de la Microsoft pentru Minecraft.

[Gamespot]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button