Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Noul macOS Big Sur creeaza probleme pentru MacBook-urile vechi

Odata cu anuntul noilor modele de MacBook cu procesoare ARM, cei de la Apple au prezentat si macOS Big Sur. Noul update a fost bantuit de probleme inca din prima zi, iar multi utilizatori nici macar nu au reusit sa-l descarce. Iar daca problema cu serverele Apple nu era de ajuns, se pare ca utilizatorii de MacBook-uri mai vechi s-au ales cu un prespapier de toata frumusetea dupa ce ultima actualizare le-a stricat laptopurile.

Problema nu este izolata si se pare ca a afectat deja un numar mare de utilizatori. Acestia s-au plans pe forumul MacRumors, reddit si pe comunitatea de suport de la Apple. Sa vedem insa si cum se manifesta problema. Unul dintre utilizatorii afectati, a povestit pe reddit experienta sa.

Fiti atenti inainte de a face update-ul la Big Sur… se pare ca acesta mi-a stricat MacBook Pro-ul de 13″ Mid-2014. Am descoperit ca si alti utilizatori au problema asta si pare ca toti au modele de 13″ din aceeasi perioada. Tot ce pot vedea este un ecran negru cand pornesc laptopul. Nu pot intra in Recovery Mode si nu scoate niciun sunet. Nu sunt impresionat deloc. Suportul Apple a incercat sa ma ghideze prin reseturi de PRAM, SMC, etc… cand au observat ca nu functioneaza, m-au indrumat sa-l trimit in service. josha57 pe reddit

Se pare ca odata complet, update-ul la Big Sur nu ii mai lasa pe utilizatori sa acceseze nici un fel de unelte de recovery sau reset. Asta inseamna ca nu poti repara problema acasa. Apple indruma astfel utilizatorii de MacBook-uri stricate sa le trimita in service. Aparent compania este constienta de existenta problemei si lucreaza la o solutie. Pana atunci, puteti sa mai stati pe macOS Catalina o vreme.

Articole asemanatoare

Back to top button