PC

Noul MacBook ar putea avea o tastatură E Ink

Apple va găzdui un eveniment pe 27 octombrie prin care va dezvălui noua generație de dispozitive MacBook.

Ce schimbări va anunța pentru aceste noi produse, față de generația anterioară, nu se știe cu siguranță, dar un zvon ar indica prezența unei tastaturi foarte creative.

Apple ar colabora în acest moment cu o companie numită Sonder, care a creat un tip de tastatură cu butoane speciale. Acestea sunt transparente și au un fundal compus dintr-un ecran E Ink. Conceptul nu este chiar atât de bizar, la un moment și Razer promițând o astfel de funcționalitate la prima generație de laptop-uri, doar că atunci era vorba de un afișaj LCD.

Avantajul pe care îl are E Ink, la fel ca fiecare alt display de tipul E Paper, este că nu prea consumă cine știe ce energie. Astfel se pot crea etichete pentru fiecare tastă în parte care se schimbă în funcție de necesitate. Fie cu tranziția de la o limbă la alta, fie pentru afișarea scurtăturilor de la aplicații, cu scopul de-a spori productivitatea.

Zvonul are ceva urme că ar fi real, tastatura cu pricina fiind zărită pe la Foxconn în cadrul unui incubator de tehnologie organizat de companie. Adevărul va ieși la iveală în curând.

[Anandtech ]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button