MORE

Noul Mac Mini, din nou ruda saraca a familiei Apple?

Motivul principal pentru care PC-ul inca sta in picioare este acela al performantei si a pretului in raport aceasta. Dezavantajul unui asemenea specimen insa este deseori dimensiunea, acesta ocupand de cele mai multe ori foarte mult spatiu. Aici intra in ecuatie Mac Mini, acel bine-cunoscut mini-PC. Mac Mini a fost intotdeauna dincolo de eterna relatie love-hate a userilor vizavi de Apple si produsele sale, pastrandu-si imaginea unui produs Apple “de buget”. Bineinteles, aici se exclud motive de cumparare precum “gaming”; discutam despre un calculator ce poate indeplini multiple intrebuintari, in timp de ocupa foarte putin spatiu.

Revenind la ideea principala, un pret de $500 este decent pentru un produs Apple si poate fi potrivit pentru majoritatea celor care isi doresc ceea ce Mac Mini ofera. Bineinteles, pentru cine doreste mai multa putere, exista optiuni de customizare, acesta ajungand pe la $1100. Insa chiar si asa, un iMac cu aceleasi performante se afla in jurul a $1700. De acord, in diferenta banilor primesti si un display, insa probabil poti folosi un monitor mai “slab” decat 5k fara sa-ti ranesti prea tare orgoliul (si economisesti ±$600). Insa partea cea mai interesanta a acestui mini PC este portabilitatea. Poti avea un sistem performant fara sa fii limitat de dimensiuni sau greutate. Il impachetezi si pleci cu el.

Ei bine, concluzia acestei postari aparent fan-boy-ish este o intrebare, si anume: de ce Mac Mini si-a pierdut in ultima vreme din wow-factor? Cea mai recenta actualizare hardware a acestuia a ajuns doar pe cateva dintre site-urile de specialitate si s-a ales cu doar cateva specificatii insiruite. Pe de alta parte, un MacBook de $1200 (atat de subtire incat poate fi folosit ca si cutit) cu un SINGUR port USB (si ala, Type-C), cu procesor Core-M a creat mai multa valva decat toate Mac Mini-urile la un loc. Cele doua dispozitive sunt destinate unor task-uri total diferite. Din ce motiv este Mac Mini… oarecum abandonat?

Bonus:

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button