TECH

Noul firmware de la ASUS poate transforma un router într-un Mesh Wi-Fi

Probabil titlul v-a făcut să ridicați din sprâncene, dar este complet adevărat. Noua caracteristică AiMesh de la ASUS va transforma routerul existent într-o rețea Mesh Wi-Fi. Routerul vostru ASUS existent va funcționa ca rețea de mesh WiFi, dacă aveți hardware-ul necesar – ceea ce poate fi foarte eficient în anumite cazuri.

Mesh WiFi este următorul pas în ceea ce privește progresul rețelelor WiFi. În timp ce acesta are putere de acoperire pentru întreaga casă cu semnale puternice datorită punctelor de acces multiple, problema este că acestea sunt și foarte scumpe. Conștientizând acest lucru, ASUS a venit cu o soluție minunată: transformați routerul vostru deja existent într-un Mesh Wi-Fi.

Denumit AiMesh, primul dezavantaj al acestei caracteristici nou-nouțe este că este limitată doar la routerele ASUS, doar pentru anumite modele. Dar marele avantaj al acestui lucru este că necesită doar o actualizare rapidă a firmware-ului, disponibilă astăzi în versiune beta, și veți putea să utilizați routerele ASUS pentru a forma o rețea de tip mash în propria voastră casă.

Presupunând că aveți hardware-ul potrivit, instalați mai întâi firmware-ul beta cu AiMesh pe routerul principal și îl configurați în mod normal. Pe cel de-al doilea router, pe care doriți să îl utilizați pentru a extinde pe cel principal, instalați și firmware-ul AiMesh și apoi resetați din fabrică punctul de acces. După ce faceți acest lucru, veți vedea că punctul apare ca un nod de rețea, gata să prelungească configurația WiFi existentă. Toate acestea se întâmplă prin aplicația ASUS Router.

Având în vedere că această caracteristică este disponibilă pentru routerele existente, putem fi aproape siguri că următoarele routere ale companiei pentru anul 2018 vor avea această funcție inclusă. Dacă sunteți interesat să puneți de un test, atunci asigurați-vă că aveți unul dintre următoarele routere: AC68U, AC1900, AC1900P, AC86U, AC88U, AC3100 sau AC5300. Ultimul, AC5300, va primi suport pentru AiMesh în cursul acestui an. Dar, pentru restul, puteți descărca actualizarea firmware-ului imediat.

Dacă sunteți interesați de mai multe informații despre AiMesh, aruncați o privire pe site-ul oficial din link-ul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button