PC

Noul driver Radeon adaugă o funcție de înregistrare și multe altele

AMD avea ceva important de anunțat mâine, însă internetul a conspirat să strice surpriza.

Mai multe site-uri au publicat toate documentele pentru prezentarea companiei a noului driver Crimson. Acesta adaugă Radeon ReLive, o funcție de înregistrare disponibilă direct din Catalyst Control Center care va înlocui Raptr, la care AMD a renunțat de câteva luni.

Funcția ReLive permite înregistrare în format H.264 la toate plăcile începând cu seria Fury și H.265 pentru plăcile Polaris. Înregistrarea se poate face și retroactiv, până la 20 de minute. Impactul pe care îl are funcția de înregistrare este minim, variază între 3% și 4%, permițând și streaming direct pe Twitch, Youtube și câteva servicii similare din Asia.

Acest update mai adaugă un număr mare de îmbunătățiri, cum ar fi suport pentru FreeSync la jocuri rulate în Borderless Window, suport pentru WattMan la plăcile video mai vechi, plus o funcție nouă numită Radeon Chill.

Această componentă permite modificarea modului în care sunt calculate, în așa fel încât să nu fie folosite resurse fără rost. Spre exemplu, la o scenă statică va scădea numărul de cadre generate, ceea ce va duce la o scădere a consumului de energie și temperaturi mai scăzute. În exemplul dat de AMD, în World of Warcraft consumul unui RX 480 scade de la 108W la 75W, iar temperatura scade cu 13 grade. Performanța prea este afectată.

AMD va dezvălui acest update mâine.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button