PCTECHTech&IT

Noul controller de VR făcut de Valve se apropie de lansare

Valve tot lucrează de câțiva ani la o nouă generație de controller pentru realitate virtuală, și nu numai. Iar zilele acestea compania a dezvăluit lumii cea mai recentă variantă a sa, alături de vestea că sunt deja câteva sute de prototipuri în mâinile dezvoltatorilor, iar mai multe sunt pe drum.

Modelul EV2 al controller-ului Knuckles prezintă câteva schimbări considerabile față de iterația sa precedentă. În locul unui tambur tactil care acoperă cea mai mare parte din partea superioară, controller-ul are acum un stick analogic, o zonă tactilă, iar butoanele sunt poziționate ceva mai tradițional.

Important este că Valve a reușit să facă un sistem capabil să detecteze destul de bine și degetele care nu acționează vreun buton, ceea ce înseamnă că puteți manipula mediul virtual într-un mod destul de logic și natural. Iar mărimea lor redusă și asemănătoare cu cele de la Oculus le face ceva mai puțin probabile să vă zboare din mână și să terorizeze vreun animal de casă.

Aceasta încă nu este varianta finală a controller-ului, Valve așteptând feedback de la dezvoltatori. Iar în urma sugestiilor și criticilor am putea vedea modificări atât la nivel hardware, cât și la nivel software. Important este că ne aflăm mai aproape de o variantă finală. Tot ce ne mai trebuie apoi este un salt tehnologic la dezvoltarea lentilelor, a ecranelor și a componentelor electronice dintr-o cască VR, pentru ca prețul ansamblului să scadă de la „mă dor rinichii deodată” la „eh, poate că nu trebuie să mănânc luna sta”.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button