MORE

Noul chip nVidia pe 64 de biti vrea „premiul intai”!

Noul chip nVidia pe 64 de biti tinteste doar catre locul intai! Tegra K1 pe 64 de biti doreste sa fie, dupa spusele celor de la nVidia, cel mai rapid si mai puternic procesor de mobile de pe piata.

Cele doua core-uri, denumite Denver, sunt concepute pentru a „optimiza” codul programului in timp ce aplicatiile ruleaza. Practic, indiferent de cat de mare este instructiunea pe care procesorul o primeste, acesta o va segmenta in segmente mici de comanda, facand treaba procesorului mult mai usoara. Este o alternativa extrem de buna, reusind astfel sa nu supraincarece si sa nu supraincalzeaca procesorul, si mai mult decat atat, sa imparta sarcina egal pe core-urile procesorului.

Conform celor de la nVidia, acest nou proces de sortare si „spargere” a instructiunilor trimise catre procesor, va face ca viteza de analiza si redare sa fie de doua ori mai mare pentru Tegra K1 64-bit. Totusi, ceea ce nu stim, este cand si unde vor aparea aceste noi procesoare „vitezomane”, dar stim totusi ca sunt dedicate sistemului de operare al celor de la Google, Android. Astfel putem estima ca undeva la finalul acestui an isi vor face aparitia.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button