PCȘtiri ITTECH

Noul browser Microsoft Edge bazat pe Chromium va rula și pe Windows 7

În cursul weekend-ului, un program de instalare pentru viitorul browser Microsoft Edge, bazat pe Chromium, s-a scurs pe Internet și utilizatorii au început să testeze noile caracteristici pentru a vedea ce a fost adăugat și cât de bine funcționează. Desigur, atunci când lumea testează un software încă nelansat, oamenii îl testează întâi pe produsele pentru care nu a fost proiectat.

În timp ce o pagină de suport a scos în evidență faptul că noua versiune de previzualizare Microsoft Edge Insider ar funcționa doar pe versiunile pe 64 de biți ale lui Windows 10, testele arată că build-ul scăpat pe Internet funcționează și pe Windows 7.

Nu numai că rulează, dar rulează bine cu performanțe rapide și compatibilitate pe care le-ați aștepta de la un browser bazat pe Chrome.

Din moment ce Chromium funcționează perfect pe Windows 7, nu este surprinzător faptul că versiunea de Microsoft Edge bazată pe Chromium ar funcționa la fel.

Chiar dacă Windows 7 pierde suportul oficial pe 14 ianuarie 2020, acesta își păstrează încă o cotă de piață de 34% în spațiul de operare desktop și Microsoft își dă seama că întreprinderea nu este pe deplin pregătită să facă saltul la Windows 10. Datorită acestui fapt, Microsoft a început să ofere actualizări de securitate contra cost pentru Windows 7 până în 2023.

Știind că Windows 7 va mai rămâne aici într-o formă sau alta pentru cel puțin câțiva ani, este logic ca Microsoft să permită browserului să ruleze pe Windows 7 și să elimine orice servicii care i-ar limita funcționarea exclusiv pe Windows 10.

Update:

Documentul de suport scăpat pe net a lăsat falsa impresie că Microsoft va oferi noul Edge doar pe Windows 10. Conform redacției ZDNet, compania planifică să sprijine Microsoft Edge pe Windows 7, 8.1, 10 și macOS.

Se pare că documentul de asistență se referea doar la build-ul de preview Microsoft Edge Insider ca fiind disponibil doar pe Windows 10, varianta finală urmând să fie disponibilă pentru toate sistemele de operare menționate mai sus.

Sursa 1 | Sursa 2

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button