AutoȘtiri IT

Noul BMW Seria 3 va putea fi cumparat din 2019 cu pretul de pornire de 40.200 dolari

Marți, BMW a folosit show-ul auto de la Paris pentru a debuta cu o nouă Serie 3. Când va iesi pe piata, în 2019, va fi cel de-al șaptelea model cu aceasta denumire, adăugându-se celor peste 15 milioane de Serii 3 pe care BMW le-a vândut din 1975 pana in prezent. BMW Seria 3 este una dintre acele mașini care definește un sector aparte, în acest caz micul sedan sportiv. Aceasta categorie este insa pe cale de dispariție, pe măsură ce gusturile clienților se îndreaptă tot mai mult către confortul crossoverului.

Sunt multe lucruri noi la cea mai recentă versiune, cunoscută ca G20. Primul exemplar care va ajunge la vanzare în luna martie si va costa 40.200 $ este 330i (în cazul versiunilor cu tracțiune pe spate și a celor de tip xDrive), ambele alimentate de o nouă versiune a motorului turbo de 2.0 litri cu patru cilindri. Cu o putere a motorului de 255 CP si un cuplu de 400 Nm, este un pic mai puternic si cu un cuplu ceva mai mare decat motorul de pe modelul precedent.

Primăvara anului 2019 va marca lansarea pe piata a Seriei 3 cu 6 cilindri, modelul M340i. Cu o putere a motorului de 382 CP și un cuplu de 500 Nm, acest lucru ar face de rusine un M3 lansat cu doar câțiva ani în urma. Pentru cei care prefera ceva mai putin sportiv, exista hibridul plug-in 330e, care va fi disponibil publicului in 2020.

BMW a vândut foarte multe masini de-a lungul anilor, marca putand fi considerata adevărata locuință a șoferilor pasionati, și producatorul spune că s-au făcut multe pentru a se asigura că noua Serie 3 se va conduce intr-un mod captivant. Raportul de greutate este de 50:50 față/spate, iar corpul este cu 25% mai rigid decât înainte și este puțin mai ușor. Acest model a slabit in greutate datorita suspensiei din aluminiu, în special la componentele fixe. Există opțiuni de suspensie M Sport și Adaptive M pentru cei care vor sa dea o raită pe circuite cum ar fi cel de la Nordschleife.

Noul stil al modelului nu ar trebui să sperie potențialii clienți, putând fi catalogat drept un „seria 3” în toată regula. Acesta a crescut din nou, atat in dimensiuni globale (cu 2,9 inci mai lung, cu 0,5 inci mai inalt, cu 0,6 inci mai lat), cat si in ampatament (1,6 inci). Cu toate acestea, este mai alunecos decât înainte, cu un coeficient de rezistență (Cd) de doar 0,26.

În plus față de sistemele avansate de asistare a șoferilor (ADAS – advanced driver assistance systems), cum ar fi modul de croazieră adaptivă, detectare pietonală, detecție coliziune și așa mai departe, G20 primește și ceea ce BMW a numit „Intelligent Personal Assistant”. BMW spune că acest sistem va învăța rutina și obiceiurile soferului, astfel încât să fie de ajutor, răspunzând la comenzi precum „Hei, BMW, mi-e frig” prin pornirea căldurii interioare.

Poate ca mulți dintre voi isi vor da ochii peste cap cand veti citi asta, dar se pare că aproape fiecare constructor de automobile lucrează la implementarea AI-ului în mașină, așa că puteți să vă obișnuiți cu acest concept.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button