Telefoane

Noul Android P va semăna cu iOS!

Google lucrează la o revizuire a software-ului său Android pentru o nouă generație de smartphone-uri care să imite noua „crestătură” controversată aflată în partea de sus de la iPhone X, potrivit oamenilor familiarizați cu situația.

Actualizarea Android, care va avea loc mai târziu în cursul anului, va integra și mai mult asistentul digital al Google, va îmbunătăți viața bateriei pe telefoane și va susține noile modele, cum ar fi ecrane multiple și ecrane pliabile, au adăugat oamenii.

Un obiectiv cheie al actualizării din acest an a sistemului de operare mobil Google este de a convinge mai mulți utilizatori de iPhone să treacă la dispozitive Android, îmbunătățind aspectul software-ului, au spus oamenii. Aceștia au preferat să-și păstreze anonimatul, iar un purtător de cuvânt al companiei Google a refuzat să comenteze.

În timp ce Android domină piața de telefoane mondiale medii și low-end, Apple controlează o mare parte din segmentul high-end, având utilizatori care cheltuiesc mai mulți bani pentru aplicații și alte servicii. Adoptarea crestăturii poate ajuta la schimbarea acestui aspect. Designul va însemna că mai multe telefoane Android vor avea decupaje în partea de sus a ecranelor lor, pentru a face loc camerelor și altor senzori. Aceasta va susține probabil noi caracteristici, ajutând producătorii de dispozitive Android să țină pasul cu tehnologia similară produsă de Apple.

Ceea ce este puțin probabil să se schimbe este aceeași problemă întâmpinată la Android de ani de zile: majoritatea dispozitivelor Android cu mai bine de un miliard de utilizatori folosesc în general versiuni învechite ale sistemului de operare, crescând astfel riscurile de securitate, și privând utilizatorii de cele mai noi inovații software oferite de Google.

Google controlează software-ul Android, în timp ce alte companii fabrică dispozitivele. Acești parteneri pot, de asemenea, optimiza software-ul la nevoile lor specifice, astfel încât nu toate telefoanele Android vor avea crestături. Într-adevar, când iPhone X a ieșit in noiembrie, Samsung, cel mai mare producator de telefoane Android, a batjocorit aceasta facilitate într-o reclamă.

Totuși, introducerea acelei crestături în Android sugerează că Google se așteaptă ca iPhone X să prindă la un public destul de numeros. În prezent, un smartphone de la Essential, condus de fostul șef al Androidului Andy Rubin, este singurul alt telefon important de pe piață cu această facilitate. Huawei Technologies Co., un mare furnizor chinez, lucrează la un model similar, potrivit oamenilor familiarizați cu dezvoltarea sa.

Noua actualizare a sistemului de operare, va pune accentul pe Asistentul Google, un ajutor digital care concurează cu Siri de la Apple și cu Alexa de la Amazon. Dezvoltatorii vor putea integra tehnologia Google bazată pe voce în interiorul aplicațiilor lor. Compania a luat în considerare, de asemenea, integrarea barei de căutare pe ecranul de pornire Android cu asistentul său, deși nici una dintre aceste modificări nu a fost finalizată pentru a fi introdusă în acest an, potrivit unuia dintre oamenii familiarizați cu situația.

Redesignul dramatic va fi un contrast în acest an cu sistemul de operare al iPhone-ului, care nu va avea un upgrade clar major al exzteriorului în favoarea îmbunătățirilor sistemului pentru performanță și fiabilitate, a raportat Bloomberg News.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button