PC&Consoles

Nouă Zeelandă declară că cutiile cu recompense nu sunt jocuri de noroc

Cuferele cu recompense nu constituie jocuri de noroc, potrivit grupului de reglementare a jocurilor de noroc din Noua Zeelandă. Departamentul de conformare în domeniul jocurilor de noroc al Departamentului pentru Afaceri Interne a declarat într-un interviu pentru Gamasutra săptămâna aceasta că „Departamentul consideră că cuferele cu recompense nu îndeplinesc definiția legală a jocurilor de noroc„.

Într-o declarație, Trish Millward de la DAI a declarat că este conștientă de discuția internațională cu privire la cutiile cu recompense din jocurile video în urma controversei din jurul lui Star Wars: Battlefront II. Motivele pentru care acestea nu corespund definiției legale a jocurilor de noroc este deoarece, spune ea, „jucătorii nu cumpără niște cutii prin care caută să câștige bani sau ceva care poate fi transformat în bani„.

Cheltuirea banilor reali pentru a cumpăra o cutie cu recompense, care vă oferă doar șansa de a obține ceva, poate să „pară a fi un joc de noroc”, a recunoscut Millward, dar acestea nu corespund definiției legale. Astfel, DAI „nu are capacitatea de a reglementa activitatea în conformitate cu Legea privind jocurile de noroc 2003„.

Millward și-a încheiat declarația spunând că DIA va continua să monitorizeze discuția în jurul acestui subiect. Acesta este răspunsul așteptat, dat fiind că problema este relativ nouă.

Noua Zeelandă este doar cea mai recentă țară care să ia în considerare tema cutiilor cu recompense aleatorii în jocuri, deoarece Belgia analizează problema, dar se pare că nu a luat încă nicio decizie. În Australia, autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Victoria a declarat că acestea constituie jocuri de noroc, conform lui Kotaku. În Statele Unite, un parlamentar din Hawaii vrea să interzică vânzarea de jocuri cu „mecanisme de jocuri de noroc” către minori. Organizațiile americane de jocuri de noroc ESA și ESRB nu cred că cutiile cu recompense aleatorii constituie o formă de jocuri de noroc. La rândul său, distribuitorul lui Battlefront II, Electronic Arts, susține că acestea nu sunt jocuri de noroc.

Cutiile din Battlefront II conțin un grup aleatoriu de articole, dintre care unele pot afecta modul de joc, în loc să fie doar cosmetice, ca în cazul Overwatch. Pentru o perioadă de timp, jucătorii de Battlefront II au putut cheltui bani reali pe aceste cutii, ceea ce a dus la impresia câtorva că Battlefront II ar pute fi o mașină de jocuri de noroc. Momentan nu mai puteți cumpăra astfel de cutii cu bani reali în Battlefront II, deși EA a spus că microtranzacțiile vor reveni în joc într-o bună zi … sau nu.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button