MORE

Noua strategie Sony presupune mai putine televizioare si telefoane

Sony știe cum să construiască gadget-uri bune, dar sa-i convingi pe oameni sa si plateasca pentru ele este o alta poveste. Rezultatele financiare recente arata ca divizia de telefonie mobilă a fost responsabila pentru anularea profitului obținut de blockbuster-ul PlayStation 4. Astfel noua strategie Sony stipuleaza mai putine televizioare si telefoane, dar mai multe… Playstation-uri 4!

La o recentă intalnire a investitorilor executivul Hiroki Totoki a declarat public că societatea are un nou plan pe trei ani conceput pentru compensa aceste pierderi. De fapt, planul poate fi rezumat destul de simplu : „scaderea drastica a productiei de televizoare și smartphone-uri.”

Noua strategie a societatii abandoneaza planurile de a concura cu rivalii de pe aceste piete (TV si smartphone) și se va concentra pe o mai mica zona de dispozitive care aduc un profit.

În plus față de reducerea costurilor, Sony speră să câștige mai mulți bani din ”umflarea” diviziei sale de jocuri. În plus față de vânzarile PlayStation, compania lucreaza la PlayStation Vue, noul serviciu de televiziune, asemanator Netflix. Deși compania ar trebui să mai lucreze la securitatea internă, inainte ca utilizatorii sa inceapa sa isi dea informatiile personale si cartile de credit.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Sunt de mult timp consumator de produse si sevicii Sony si nu pot spune ca m-au dezamagit vreodata. Sunt putin mai scumpe decat concurenta, dar din punctul meu de vedere merita investitia. Ce imi pare cel mai rau este ca Sony a cam incetat sa mai inoveze piata de IT: ne amintim cate produse revolutionare scoteau japonezii de la Sony acum 10-20 de ani.

  2. Insemna ca nu ai reusit sa pui mana pe cateva smartphonuri xperia printre care se numara si xperia E1-C1505 cu, care te poti plimba din 2 in 2 saptamani cu el prin service-uri si nimeni nu stie ce are si din ce cauza are acele probleme si nici macar nu v-a fi inlocuit. Sony e o firma buna, dar din privinta mea sunt buni pe partea audio, boxe, playere mp3-auto si pe partea de it (laptopuri Vaio).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button