AutoMORERSS PaginaDeMediaTech&IT

Noua legislație de taximetrie face probleme pentru Uber

De astăzi intră în vigoare noua legislație de taximetrie ce include câteva prevederi care par să vizeze direct operatorii de transport de la serviciile de ride-sharing, precum Uber.

Noua legislație poate duce la amendarea cu sume destul de mari a celor care sunt prinși efectuând astfel de servicii de transport fără o autorizație taxi valabilă. Mai exact, sancțiunea variază între 1000 și 5000 de lei, încă de la prima abatere. Încălcările repetate ale noii legislații pot duce la confiscarea plăcuțelor de înmatriculare timp de 6 luni.

Cu toate acestea, reprezentanța Uber din România și-a exprimat intenția de a continua să opereze pe teritoriul țării fără vreo schimbare, din moment ce legea nu interzice în mod expres serviciile de ride-sharing. Nu doar asta, dar ar trebui să fie discutată în curând o nouă legislație menită să reglementeze astfel de servicii, separându-le complet de taxiul tradițional.

Data la care legislația care va stabili un cadru legal pentru operarea serviciilor de tip ride-sharing nu este deocamdată cunoscută.

[Auto-Bild]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button