PCTECHTech&IT

Noua ediție a Radeon Software vine cu surprize

AMD încă nu a dezvăluit publicului larg ce vor aduce noua ediție a Radeon Software și driver-ul grafic asociat, dar din moment ce prezentarea efectivă a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, informațiile par să se fi scurs pe internet.

Noua variantă de driver se va numi Adrenalin 2019 Edition și va include trei funcții prin care Radeon Software speră să iasă în evidență. Prima este o îmbunătățire a utilitarului de overclock Wattman, ce ar trebui să permită reglarea automată a frecvenței unei plăci video Radeon, atât în ceea ce privește GPU-ul cât și memoria. Nu doar asta, dar pare că utilitarul va fi capabil să și scadă voltajul plăcii video, ceva ce ar trebui să fie util celor care vor eficiență mai bună pe modelele Vega.

Varianta nouă de Wattman vine ca un răspuns direct la funcționalitatea de overclock automat introdusă de Nvidia în toamna care doar ce a trecut.

Apoi, din moment ce Radeon Software poate fi controlat printr-o aplicație de mobil, va primi suport pentru comenzi vocale. Nu sunt încă detalii complete despre cât de extins va fi controlul, deocamdată fiind vehiculate posibilitățile de afișare a numărului e cadre pe secundă sau de a face poze.

În cele din urmă, Adrenalin 2019 va aduce suport pentru streaming direct către dispozitivele de VR de sine stătătoare. Asta nu va afecta clasicele Rift sau Vive, dar ar fi o metodă interesantă de a spori utilitatea soluțiilor precum Oculus Go.

Prezentarea publică a noului driver ar trebui să aibă loc cel târziu săptămâna viitoare.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button