MORE

Nou record mondial pentru transferul de date

Cand spui un nou record mondial pentru transferul de date – in general te gandesti la o tara asiatica, sau la Statele Unite, si poate nu ti-ar trece prin cap ca Danemarca a stabilit un astfel de record.

O echipa de la Universitatea Tehnica din Danemarca a reusit sa doboare recordul mondial de transfer de date prin fibra optica, transmitand 43 de teraflopi printr-un singur cablu. Ceea ce inseamna ca acestia au trimis la fiecare 0.2 milisecunde 1GB de informatie.

Bine, pentru noi, utilizatorii de rand, acest record nu inseamna mai nimic, avand in vedere ca aici in Romania viteza netului nu este tocmai slaba, totusi, pentru banci, agentii guvernamentale si alte institutii, acesta noua metoda de a transfera informatia poate face diferenta, de exemplu bursa de valori fiind mai tot timpul „upgradata” cu astfel de tehnologii.

Ceea ce cercetatorii au resuit sa faca este sa trimita informatia via laser printr-o singura fibre optice, fibra optica folosite de mai toate companiile care distribuie internet, facand acest sistem mult mai accesibil si mai rapid. Totusi nu ne asteptam sa vedem „inovatia” prea curand implementata, avand in vedere ca un asemenea upgrade costa ceva, tehnologia noua nefiind tocmai ieftina. Poate in anii urmatori.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Ar fi grozav dac-ai citi textul inainte de a-l uploada/posta… Inteleg ca gramatica si ortografia nu mai sunt la moda, iar daca n-ai scrie pentru altii, as intelege. In cazul de fata, n-ai nicio scuza!

  2. Misto:))) simie imi descarca cu 250 Kb/s =))))

  3. am scris la cateva minute dupa postare, pe facebook, dar se pare ca mi-am irosit timpul… Viteza de transfer „43 de teraflopi” No comment…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button