PCȘtiri ITTECH

Nou generație AMD Epyc pare a fi foarte performantă

AMD a tot promis că de anul acesta vor fi câteva mici exemplare ale noilor procesoare Epyc din seria Rome distribuite pe ici și colo, pentru testare. Iar unul dintre ele pare să fi ajuns la cineva care a decis să publice o poză cu procesorul și cu scorul obținut în Cinebench.

Nu prea am cum să verific validitatea acestor imagini, internetul fiind internetul, cea de Cinebench fiind foarte ușor de falsificat. Dar seria AMD Epyc nu este tocmai suficient de populară pentru publicul larg pentru ca lumea să încerce să facă falsuri despre el… deși lumea se plictisește foarte ușor.

În orice caz, noul procesor Epyc are un scor în Cinebench de 12587 de puncte. Un număr destul de mare, fiind mai bine de dublu față de un Threadripper 2990WX cu 32 de nuclee. De ce este mai bine de dublu? Pentru că procesorul Epyc testat are 64 de nuclee fizice și 128 de fire de execuție. Nu numai asta, dar este făcut pe procesul de 7 nanometri. Puteți afla mai multe despre asta din articolul acesta. Iar pe lângă asta, procesorul este bazat pe arhitectura Zen 2. Nu Zen+, ca seria Ryzen 2000, ci Zen-ul următor care aduce schimbări arhitecturale și va fi găsit la seria Ryzen 3000.

Varianta comercială a noului procesor Epyc din seria Rome va fi disponibilă de anul viitor. Apoi, în anul 2020 ar trebui să vedem seria procesoare AMD Epyc din seria Milan, bazate pe Zen 3 și construite pe un proces rafinat de 7 nanometri.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button