PCTECHTech&IT

Notepad primește un update

La vreun sfert de secol de când a fost lansată prima variantă de Notepad, Microsoft a decis să ofere clasicului editor de text ceva mai multă funcționalitate.

Cea mai recentă variantă a Notepad, din Windows Insider Preview Build 17713, include ceva ce n-a fost zărit vreodată până acum în acest clasic program. O funcție a cărei lipsă foarte probabil a fost simțită de toată lumea. Sunt sigur de asta. Notepad are acum opțiunea de căutare ciclică. Asta înseamnă că nu va mai trebui să tot mutați cursorul sau direcția de căutare pentru a putea găsi ceva.

Pe lângă asta, Notepad are o funcție de zoom a textului, așa că nu mai trebuie să schimbați dimensiunea fontului. Iar cei care s-au săturat să tot aștepte o mie de ani când deschid accidental un fișier de vreo 10MB cu Notepad vor avea parte de o îmbunătățire ușor de observat a performanței. Câteva alte mici îmbunătățiri mai sunt făcute pe ici și colo. De ce alege Microsoft să facă asta acum? Probabil pentru că această componentă poate să fie actualizată fără ca altceva să fie stricat, cum s-a întâmplat cu noua componentă audio a sistemului de operare care prin „setează ca default acest adaptor audio” înțelege „fiecare program folosește acum propriul output și trebuie să intri mereu în setările de sunet pentru a forța iarăși un singur dispozitiv ca cel default”.

Update-ul acesta ar trebui să sosească cel târziu cu ocazia lui Redstone 5, din această toamnă.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button