MORE

Notch opreste colaborarea Oculus Rift – Minecraft

Multi jucatori de Minecraft erau extrem de nerabdatori sa incerce jocul lui Notch, pe Oculus Rift. Din nefericire, acest lucru nu mai este posibil, cel putin oficial.

In luna August, anul trecut, Markus „Notch” Persson, creatorul celebrului joc Minecraft, prin intermediul contului sau de Twitter, anunta ca este extrem de entuziasmat de Oculus Rift, initiand chiar niste tratative oficiale cu firma producatoare. Acum ca headset-ul este cumparat de Facebook, Notch, pare sa nu mai fie atat de interesat de o posibila colaborare, oferind clarificari pe contul sau de Twitter, spuand: „Tocmai am anulat dealul. Facebook ma sperie.” Este primul pas facut de o figura marcanta in industrie fata de achizitia Oculus Rift, efectele cel mai probabil urmand sa se resimta peste cateva luni, nu acum la doar cateva ore de la achizitie.

Dupa cateva ore de la anuntul anularii colaborarii dintre Mojang si Oculus Rift, Notch a postat o explicatie mai detaliata a actiunilor sale:

„Facebook nu este o companie care stie sa trateze cu entuziastii tehnologiei. Facebook nu este o companie de tech. Acestora le pasa doar de numerele userilor de pe pagina lor. Au mai existat producatori de jocuri pentru Facebook, care cu toate ca au fost senzationale pentru o perioada, acum sunt intr-o pozitie extrem de nefasta, jocurile acestora fiind acum ascunse intr-un morman de alte aplicatii. Asta in timp ce Facebook si-au schimbat platforma pentru a oferii o experienta sociala, gaming-ul fiind aproape inaluturat. Nu ma intelegeti gresit, tehnologia VR nu este rea pentru social media. De fapt, cred ca social media ar avea cel mai mult de castigat din includerea unei casti virtuale. Sa poti sa stai intr-o camera virtuala si sa iti vezi avatarele prietenilor, intalniri de afaceri, cinemauri virtuale sunt doar cateva aplicatii la care ma pot gandii. Dar pana la urma, eu imi doresc sa lucrez la jocuri, nu la social media.”

Notch a fost si este inca un extremist din multe puncte de vedere, dar viziunea acestuia la ajutat de-a lungul anilor sa puna bazele Mojang si sa investeasca in proiecte pe care altii le-au vazut ca fiind moarte. Poate flerul domnului Persson nu se inseala, iar achizitia Oculus Rift de catre Facebook pare sa fie primul pas spre pierzanie. Ramane de vazut.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button