GamingPC&Consoles

Au fost anunțate nominalizările pentru GOTY în cadrul The Game Awards 2022

The Game Awards este unul dintre cele mai importante evenimente din lumea gamingului. An de an această sărbătoare a jocurilor bune premieaza cele mai importante lansări care au văzut lumina zilei în ultimele 12 luni și decide care joc a fost cel mai bun într-o anumită categorie. Începând cu anul trecut, sunt foarte încântat să spun că suntem și noi parte din juriul oficial și voturile noastre au fost depuse deja. Iar acum, la câteva zile după depunerea „candidaților” este momentul să aruncăm o privire la jocurile care au prins shortlist-ul pentru cel mai prestigios premiu: Game of the Year.

Iar dacă vă gândiți deja la suspecții evidenți, adică God of War Ragnarok și Elden Ring, nu greșiți deloc. Așa că în ordine aflabetică, lista candidaților pentru titlul de cel mai bun joc al anului 2022 arată cam așa:

  • A Plague Tale: Requiem (Asobo Studio / Focus Interactive)
  • Elden Ring (FromSoftware / Bandai Namco)
  • God of War Ragnarok (Sony Santa Monica / SIE)
  • Horizon Forbidden West (Guerilla Games / SIE)
  • Stray (Blue Twelve Studios / Annapurna Interactive)
  • Xenoblade Chronicles 3 (Monolith Soft / Nintendo)

O mică recapitulare înainte de The Game Awards 2022

Anul a început în forță cu Horizon Forbidden West, joc pe care l-am punctat cu notă maximă la momentul recenziei. În acest fel am marcat începutul de an în forță și pentru ceva vreme am crezut că va fi singura pe 2022. În momentul lansării nu era nimic pe piață atât de bine făcut. Adică aveai ceva jocuri pe PlayStation 5, dar încă nu începuseră lansările tari. Așadar continuarea lui Horizon Zero Dawn a fost primit cu brațele deschise de gamerii din toată lumea și a fost cotat foarte bine. Însă a intrat rapid în umbra unei lansări monolitice: Elden Ring.

Elden Ring

Personal nu l-am prea jucat, întrucât nu îmi plac atât de mult titlurile souls-like. Însă fostul nostru coleg, Carol, s-a distrat la nebunie cu jocul celor de la FromSoftware și l-a notat foarte bine. Ba chiar ar fi putut fi al doilea zece de pe 2022 încă din primul trimestru, însă câteva neajunsuri pe partea de gameplay și optimizarea defectuoasă i-au știrbit puțin din strălucire. Dar asta nu l-a putut ține departe de o poziție fruntașă în clasamentele celor mai bune jocuri de anul acesta.

Și după aceea s-a făcut liniște. Cele câteva jocuri care au văzut lumina zilei între martie și iulie nu au avut mare lucru de oferit, iar lucrurile au fost destul de liniștite până la Stray. Jocul în care intri în pielea și blana unei pisici maidaneze care încearcă să se întoarcă la prietenii ei a captivat o mulțime de gameri. În plus a primit o mulțime de laude din partea criticilor care au apreciat la nebunie schimbarea de peisaj. Da, shooterele sunt pline de acțiune și adrenalina din simulatoarele auto este incomparabilă cu cea creată de alte jocuri, dar de câte ori ai putut apasă un buton ca să dărâmi o cană de pe marginea mesei? Asta e distracție, așa da gameplay!

Simulatorul de miau-miau a fost urmat la scurt timp de Xenoblade Chronicles 3. Fiind o exclusivitate pentru Nintendo Switch nu am apucat să-l experimentez, însă ce știu sigur este faptul că RPG-ul dezvoltat de Monolith Soft este doar o mică parte a unei francize mari și de succes. Așadar, o nouă intrare într-o serie de jocuri de succes care ne arată că nu platforma face jocul și chiar și cu limitările Switch-ului, lansarea asta se bate la GOTY.

God of War Ragnarok Review

Și iată-ne ajunși la ultimele două nominalizări. Începem sfârșitul cu A Plague Tale: Requiem. Jocul a punctat super bine în recenzia noastră și m-a impresionat plăcut când am pus mâna pe el. Am jucat și o bună parte din Innocence, titlul pe care-l continuă acesta și în sequel n-am văzut decât îmbunătățiri. Componenta narativă este la putere, însă gameplay-ul și grafica sunt neașteptat de plăcute. Asta face din acest joc o experiență foarte interesantă și îl recomandă pentru toate categoriile în care a fost nominalizat că titlu de referință în 2022.

Iar ultimul, dar poate și cel mai tare dintre toate este God of War Ragnarok. Nu trebuie să mai zic mare lucru, nu? A fost lansat de-o săptămână și deja internetul vorbește doar despre el. Jocul celor de la Sony Santa Monica a ieșit pe piață aproape perfect, fără probleme de optimizare, fără glitch-uri vizuale tâmpite și alte probleme d-astea care parcă au bântuit majoritatea lansărilor recente. A doua notă de 10 de pe anul ăsta și pentru mine, alegerea numărul unu pentru titlul GOTY. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe data de 8 decembrie 2022 când vom afla câștigătorii din toate categoriile.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button