MORE

Nokia si-a „tras” Z Launcher pe Android, si „da clasa” competitiei!

Piata de launchere este destul de mare. Avem Nova, Apex, Go si acestea sunt doar cateva dintre cele pe care le stim si le folosim din cand in cand. „Chestii” pe care Nokia crede ca le poate face mai bine si cu mai multe beneficii pentru utilizator. Da.. ati citit bine… NOKIA face un Launcher pentru Android si culmea… pare extrem de bine pus cap la cap. Mai bun decat orice altceva decat am vazut pana acum pe piata.

Finlandezii tocmai au „lasat la apa” Z Launcher , un launcher care iti inlocuieste ecranul de home de pe Android intr-un mod inedit. Acesta iti alege cele mai frecvent folosite aplicatii si le pune pe ecran pentru accesare mai usoara, contactele si locatiile frecvent vizitate, totul in ideea ca telefonul sa fie o unealta menita sa te ajute sa gasesti tot ceea ce vrei cu doar un click. Launcher-ul invata obiceiurile tale pe suprafata ecranului, continutul pe care il accesezi cel mai des, si cel mai important, unde il accesezi. La serviciu, in transportul in comun, in masina sau la masa. Astfel, in functie de ora, acesta iti arata pe ecran exact ceea ce iti trebuie. Dar de departe, cea mai impresionanta functie ese legata de gesturi. Poti desena pe ecran litera cu care incepe aplicatia si automat pe ecranul telefonului iti apar toate aplicatiile care incep cu acea litera. 

Singura problema pe care o avem cu Z Launcher este ca Nokia inca nu l-au lansat in mod oficial, acesta aflandu-se inca in stadiu Alfa, fiind testat doar pe Nexus 5 si Samsung Galaxy S5. Nici link-ul de download nu functioneaza cum trebuie, dand rateuri din cand in cand. Asa ca, un pic de rabdare pentru cei interesati!

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button