Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nokia se pregateste sa cumpere Alcatel

/
/
/

Nokia se lauda ca va inapoia banii actionarilor dupa ce vor achizitiona Alcatel-Lucent. Acest lucru se datoreaza si faptului ca profitul este peste asteptari, mai ales in China, si astfel compenseaza scaderea pe alte piete.

Compania a anuntat joi ca este gata sa plateasca suma de 15,6 miliarde de euro pentru a prelua firma rivala din Franta in primul trimestru al anului viitor si, de asemenea, isi propune sa reduca costurile pana in 2018.

Acest lucru va ridica compania la un nivel mai inalt si o va pregati pentru a concura cu Ericsson sau Huawei. De asemenea, Alcatel a raportat o imbunatatire a profitului si astfel, actiunile de la cele doua companii au crescut cu 8,6 procente.

Datorita acestei fuziuni, cele doua companii sunt pe o scara ascendenta. Dovada a acestui lucru este faptul ca Nokia este dispusa sa distribuie 4 bilioane de euro actionarilor din urmatorii ani, prin dividende si rascumparare de actiuni.

Analistii au fost ingrijorati in ceea ce priveste castigurile de la Nokia, dupa ce liderul de pe piata, Ericsson, a avut rezultate dezamagitoare, invocand incetinirea cererii din China.

Se pare ca situatia din China a avut un efect negativ mai mare asupra companiei Ericsson, decat asupra Nokia. Dar acest lucru ar putea fi doar din cauza timpului.

Astfel, directorul executiv al companiei Rajeev Suri a mentionat in cadrul unei conferinte telefonice ca piata din China va inregistra o scadere usoara incepand cu anul viitor. De asemenea, el a mai afirmat ca China Unicom Hong Kong Ltd si China Telecom Corp Ltd nu au investit atat de mult in retelele 4G asa cum a facut-o China Mobile Ltd.

[Reuters]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar