MORE

Nokia promite sa revina pe piata in forta.

Compania Nokia nu prea mai este ce a fost, in mare parte pentru ca o mare parte din ce a fost este acum Microsoft… sau cel putin este acum pe cale sa fie concediat de la Microsoft. Totusi, viitorul pentru Nokia pare stralucitor, pentru ca au fost puse in aplicare planuri mari pentru reinvierea brandului.

Nokia, Microsoft si FIH Mobile anunta un parteneriat complex care va permite revenirea pe piata a telefoanelor Nokia, prin intermediul unei companii noi. HMD Global a fost infiintata in Finlanda in toamna lui 2015, de fosti membri ai conducerii Nokia, cu scopul de a realiza telefoane si tablete noi, bazate pe sistemul de operare Android, care sa poarte celebrul nume.

Aceasta inviere a brandului a presupus mai intai licentierea de la Microsoft pana in anul 2024 a dreptului de a folosi numele Nokia pentru telefoane de tipul Feature, precum si tot ce insemna brevete de design de la componenta a Microsoft care se ocupa cu astfel de telefoane. Astfel se completeaza setul, HMD fiind singura companie care poate in acest moment sa foloseasca numele Nokia pentru orice fel de dispozitiv.

Apoi, pentru ca lucrurile sa devina mai complicate, FIH Mobile, o divizie a Hon Hai Precision Industries, cunoscut si sub numele de Foxconn Technology Group, a cumparat linia de productie din Hanoi pe care o folosea Microsoft pentru telefoane. Aceasta fabrica si FIH vor colabora cu HMD direct pentru a realiza dispozitive noi care sa poarte numele Nokia. Nu doar Feature Phones, dar si Smart Phones, Tablete si tot ce se va considera necesar. HMD va avea control deplin asupra intregului lant de productie si vanzare.

Din acest parteneriat Microsoft a plecat cu 350 de milioane de dolari, atat platind Foxconn/FIH pentru fabrica din Hanoi. Nu au fost anuntate in acest moment produse, dar HMD cu siguranta pregateste ceva, altfel nu s-ar pune in miscare atat de multe roti.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button