RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Nokia revine în top 10 ca vânzări de telefoane mobile

Era o vreme, în epoci de mult uitate, când Nokia era un nume pe care îl asociai instantaneu cu ideea de telefon mobil. În prezent, nu mai este cazul, Nokia aproape că dispărând cu totul acum câțiva ani, dar situația se îmbunătățește.

Sub tutela HMD Global, telefoanele Nokia au reușit să acapareze 1% din piața globală. Poate că nu vi se pare a fi mult, dar piața globală este… mare, permițând companiei să ajungă iarăși în Top 10 cele mai vândute branduri de telefoane din lume.

Pe parcursul unui an de zile, HMD Global s-a bucurat de o creștere a vânzărilor de 782%. Ce e drept, punctul de la care a început era din craterul lăsat de Microsoft, așa că nu prea aveau unde să meargă decât în sus.

Urmează acum să vedem dacă anul viitor vom vedea o creștere la fel de însemnată. Știu, pare puțin probabil. Nokia este a fost scos din pierzanie, dar în acest moment se află la același nivel ca restul competiției, și este cam greu să crească mai mult de aici când Apple, Samsung și Huawei domină piața. Dar sunt regiuni în dezvoltare unde un telefon ieftin și bun poate face minuni. Asta atât timp cât continuă să ofere publicului ce vrea, și nu reușește cumva competiția să născocească ceva mai creativ. Nu de alta, dar Vivo pare foarte interesant în ultima vreme.

[9to5Google]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button