Știri IT

Nokia revine în forță, iar 3310 renaște

Nokia și-a dezvăluit întreaga serie de telefoane mobile în cadrul conferinței de presă de la Mobile World Congress.

Vedeta a fost fără nici o îndoială varianta cea nouă a clasicului Nokia 3310. HDM Global a realizat un telefon care folosește un aspect destul de asemănător cu varianta cea veche, dar cu o serie de modernizări. Spre exemplu, noul telefon are un ecran color de 2.4 inch, 16MB de stocare, suport pentru un card SD, o cameră de 2 megapixeli, o baterie de 1200mAh care îi asigură 22 de ore de convorbiri, 31 de zile de stand-by, și vine cu un preț de aproximativ 50 de euro. Sistemul de operare pentru noul Nokia 3310 va fi cel din categoria Series 30+, așa că dacă sperați să fi o revenire la origini aici, veți fi dezamăgiți, dar include o variantă de Snake. Telefonul va fi disponibil de la vară.

Pe lângă asta, vom avea parte și în Europa de Nokia 6, cel mai scump telefon din serie. Acesta oferă un ecran de 5.5 inch IPS și puterea unui Snadragon 430, cu 3/4GB RAM și 32/64GB stocare, la un preț de 230/300 de euro.

Varianta sa mai ieftină, Nokia 5, va avea un ecran de doar 5.2 inch, 16GB de stocare, 2GB RAM și același chipset. Va costa 190 de euro. În cele din urmă, varianta de buget pentru cei care vor un smartphone va veni sub forma lui Nokia 3. Acest telefon are un ecran de 5 inch, un chipset MediaTek MT 6737, tot 2GB RAM și 16GB de stocare, dar nu stă la fel de bine la partea de cameră sau baterie.

Toate aceste telefoane (în afară de 3310) vor rula Android 7.1 Nougat și vin cu senzori de amprente. La conferință nu și-a făcut apariția modelul Nokia 8, care trebuia să fie vârful de lance al seriei.

[GSM Arena]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button