Telefoane

Nokia recâștigă teren în fața HTC, OnePlus sau Google Pixel!

Este posibil ca Nokia să nu mai producă telefoane, dar telefoanele Nokia (făcute de HMD) se confruntă cu vânzările Google, HTC și OnePlus.

Neil Shah, analist la Counterpoint, a dezvăluit pe Twitter că telefoanele Nokia cu Android de la HMD, au depășit în vânzări HTC, Sony, Google, Lenovo, OnePlus și un număr de alți producători în ultimul trimestru fiscal al anului anterior. TechRadar raportează că HMD a vândut 4,4 milioane de telefoane cu marca Nokia în Q4 2017, ceea ce înseamnă mai mult în trei luni decât vânzările Pixel Google pentru întregul an.

În timp ce revenirea mărcii în telefonie sună impresionant în comparație cu concurența, aceasta încă se află la capătul inferior al pieței smartphone-urilor. În cazul în care cifrele sunt corecte, telefoanele HMD sunt pe locul 11 ​​în ceea ce privește piața mondială, având o cotă de doar un singur procent. HMD are multe de făcut pentru a ajunge până la cum ar fi Huawei, Samsung sau chiar Apple, dar dacă ritmul continuă după un an, atunci vânzările ar putea eclipsa în curând 10,5 milioane de dispozitive Nokia Lumia care au fost vândute în Q4 2014, apogeul atins de marcă în epoca Windows Phone.

HMD intenționează acum să găzduiască o conferință de presă la Mobile World Congress din Barcelona luna viitoare. În timp ce nu ne așteptăm la un alt telefon Nokia 3310 retro sau la un trio de noi telefoane Android, vor exista în continuare câteva surprize pentru fanii acestei mărci.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button