Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Nokia face trecerea la procesoarele AMD EPYC pentru serverele sale

Nokia a anunțat  că  a selectat procesoarele AMD EPYC  din generația a 3-a pentru a  alimenta serverele  care rulează  soluțiile native de stocare în cloud ale Nokia Core. Acest lucru marchează o extindere a  procesoarelor AMD EPYC pentru fluxurile de lucru telco și 5G, oferind un număr mare de nuclee cu un consum redus de energie  care,  la rândul său,  susține obiectivul de eficiență al companiei.

Compania vizează o reducere cu până la 40% a consumului de energie al serverului pentru a rula fluxurile de sarcini folosind procesoarele AMD EPYC. Clienții Nokia CSP pot achiziționa serverele alimentate de AMD EPYC prin Nokia sau direct de la alți furnizori începând cu prima jumătate a anului 2022 atunci când acestea vor fi disponibile.

Lansarea serviciilor 5G continuă să se accelereze, astfel încât, pe măsură ce industria își propune să  răspundă cererii tot mai mari de soluții performante. Odată cu utilizarea serverelor bazate pe procesoare AMD EPYC în portofoliul de servere existent al Nokia, furnizorii de servicii de comunicații (CSP)  pot beneficia de  noile niveluri de performanță și eficiență energetică pentru rețelele centrale 5G, totodată contribuind la îmbunătățirea atât a scalabilității, cât și a sustenabilității.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button