TECHRSS PaginaDeMedia

Nokia licentiaza un nou Android TV box

Streaming Box 8000 este numele acestui gadget. Produs de Streamview sub licenta Nokia, dispozitivul acesta face parte dintr-o serie de smart TV-uri, set-tops si radiouri DAB+ vandute in Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

Jucaria se va lansa mai tarziu anul acesta, la pretul de 100 de euro. Haideti sa vedem si ce poate sa faca de banii acestia.

Nokia Streaming Box 8000 are un output 4K (desi inca nu stim daca si ce formate HDR suporta), ruleaza pe Android 10, ajutat de un procesor Amlogic S905X3. Imaginile arata o serie de port-uri tipice pentru un astfel de dispozitiv: HDMI , Optical Audio out, USB-C, USB-A si Ethernet.

De mentionat este si arsenalul de butoane de pe telecomanda acestuia. Avem clasicele butoane de control, dar, pe langa astea, sunt plasate si o serie de shortcuts pentru servicii de streaming: YouTube, Netflix, Amazon Prime Video si Google Play.

Teoretic, Streaming Box 8000 nu este primul gadget de acest fel licentiat de Nokia. Anul acesta, o companie pe nume Flipkart lansase deja pe piata o serie de televizoare impreuna cu Nokia Media Streamer. Diferenta este insa ca acestea au avut ca regiune-tinta doar India. Asadar, acest Streaming Box ar fi prima jucarie de felul asta care se lanseaza in Europa.

Streaming Box 8000 de la Nokia vine ca o incercare de a echilibra putin balanta profiturilor obtinute de pe urma TV Box-urilor. Ele nu au fost chiar la mare cautare, dar gadget-ul asta iti aminteste ca mai exista si altele in afara de proaspat lansatul Chromecast with Google TV.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button