MORE

Nokia cumpara Alcatel-Lucent ?!

Nokia cumpara Alcatel-Lucent ? Asa se pare! Nokia a emis o declaratie prin intermediul website-ului, confirmand negocierile cu firma Alcatel-Lucent, pe care doreste s-o cumpere, pentru a forma o companie europeana de telecomunicatii si retelistica ce poate concura cu nume precum Cisco si Huawei.

Declaratia de pe website-ul Nokia spune “Nokia si Alcatel-Lucent confirma ca sunt in discutii avansate in legatura cu posibilitatea unei fuziuni complete, ce ar lua forma unei oferte publice de schimb din partea Nokia pentru Alcatel-Lucent. Nu exista insa nici o certitudine in acest stadiu ca aceste discutii vor duce la vreun acord sau vreo tranzactie”.

Aceeasi declaratie a fost publicata si pe site-ul Alcatel. Desi valoarea afacerii nu a fost adusa in discutie momentan, avand in vedere amploarea amprentei Alcatel in spatiul de retelistica si in dimensiunea fortei de munca, se poate astepta o suma pe masura, motive pentru care guvernul francez este de asemenea interesat in a tine un ochi pe aceasta afacere.

Aceasta posibila fuziune ar marca inca o intorsatura in istoria recenta a Nokia, dupa vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft, un act ce a fost privit ca un sfarsit al dominatiei Nokia pe piata de telefonie mobila, in care firma a fost lider incontestabil de la sfarsitul anilor 90 si pana la jumatatea anilor 2000.

Acordul ar ajuta cele doua firme in a reduce costurile si a deveni playeri globali, o necesitate in dobandirea de avantaje in fata rivalilor fruntasi actuali in piata telecomunicatiilor, precum Cisco si Huawei, si recuperarea cotei de piata.

Aceasta stire vine in sensul speculatiilor ca Nokia isi va vinde software-ul de cartografiere Here, cu Uber ca si cumparator in pole position, o afacere ce ar putea acoperi partial costul unei achizitii de talia Alcatel.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button