TECHTech&ITTelefoane

Nokia 5.1 Plus primește update la Android Pie

HMD Global a adus Android Pie pe Nokia 8 săptămâna trecută, dar compania nu are de gând să se oprească aici. Deținătorul mărcii Nokia tocmai a anunțat că pentru următoarea actualizarea la Android Pie se îndreaptă către modelul Nokia 5.1 Plus. Juho Sarvikas, directorul de produse al companiei HMD Global, a confirmat știrea de pe Twitter și, chiar dacă nu se cunosc încă toate detaliile, actualizarea este așteptată să fie oferită în etape începând cu zilele acestea. Dacă dețineți un Nokia 5.1 Plus și nu vedeți încă update-ul pe dispozitiv, probabil sunteți programați pentru o tranșă ulterioară.
 
Informațiile de până acum dezvlăuie că actualizarea pentru Nokia 5.1 Plus se ridică la peste 1,2 GB și include funcții noi de navigare în sistem, baterie adaptativă, și „acțiuni predictive pentru aplicații”. Acestea din urmă sunt cel mai probabil puternic bazate pe funcția App Actions prezentă pe Android Pie. Odată cu acest update vor fi livrate de asemenea și patch-urile de securitate din luna decembrie.

Este un câștig faptul că funcția Adaptive Battery pare inclusă odată cu lansarea update-ului de sistem, mai ales după ce aceasta a lipsit de la actualizarea Android Pie pe Nokia 8, unde HMD se pare că o vor aduce într-un update viitor. Iar dacă telefoanele mai accesibile se află în vizorul companiei, unii utilizatori s-au plâns pe twitter că Android Pie nu este disponibil și pentru Nokia 8 Sirocco. Juho Sarvikas a ținut să îi asigure pe aceștia că Sirocco este „următorul în linie” după Nokia 8, e decizie nu tocmai pe placul multor deținători ai modelului high end.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button