TECHTech&ITTelefoane

Nokia 2.2 aduce cele mai recente inovații în AI și AndroidTM la un preț accesibil

București, 6 iunie 2019 – HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane și tablete, anunță astăzi lansarea noului Nokia 2.2, cu funcții de imagine în luminozitate redusă susținute de AI, Google Assistant la simpla atingere a unui buton, totul într-un pachet accesibil. Nokia 2.2 este primul telefon din seria Nokia 2 care face parte din programul Android One. Telefonul oferă cea mai recentă experiență Android și are un ecran modern de 5.7”, cu un notch discret pentru selfie. Având Android 9 Pie, Nokia 2.2 este pregătit pentru Android Q și va primi actualizări ale sistemului de operare timp de 2 ani și actualizări lunare de securitate timp de trei ani, beneficiind astfel de cele mai recente inovații ale Android.

„În cadrul HMD Global, suntem de părere că cele mai recente inovații ale industriei trebuie să fie accesibile tuturor utilizatorilor. Astfel, cu Nokia 2.2, punem la dispoziția mai multor utilizatori vârful de lance al experiențelor AI. Iar funcțiile precum deblocarea facială prin recunoaștere biometrică, cu liveness detection, adaugă un nivel suplimentar de securitate telefonului, în timp ce, prin caracteristicile de imagine AI, Google Lens și Google Assistant – disponibil la simpla atingere a unui buton, Nokia 2.2 revoluționează modul în care utilizatorii interacționează cu telefonul. Nokia 2.2 se alătură familiei Android One și, precum toate smartphone-urile Nokia, oferă o experiență care rămâne relevantă pentru mult timp. Cu 2 ani de actualizări ale sistemului de operare și trei ani de actualizări lunare de securitate, Nokia 2.2 este pregătit să primească Android Q și se va îmbunătăți constant,” A declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Global.

Funcții AI de imagine în cazul luminozității reduse și tehnologii care ajută utilizatorii în viața de zi cu zi

Cu funcții AI de imagine pentru luminozitate redusă la acest segment de preț, Nokia 2.2 poate captura fotografii detaliate chiar și în condiții nefavorabile de luminozitate. Camera capturează, simultan, mai multe imagini, iar cu ajutorul algoritmilor avansați, creează o singură imagine, mai luminoasă, detaliată și clară. Fiecare fotografie HDR are astfel culori vii și o gamă dinamică largă. Funcțiile AI ale Google Photos pot face fotografiile să iasă în evidență mai ușor, cu ajutorul Colour Pop, ce atrage atenția spre subiectul fotografiei, Colourise, ce poate colora fotografiile monochrome sau Beautify, ce evidențiază trăsăturile naturale, pentru a obține selfie-ul perfect.

Mai mult, utilizatorii au acces la cele mai noi tendințe în materie de tehnologie, prin deblocarea facială și Google Lens. Nokia 2.2 este printre primele telefoane din categoria sa care dispune de deblocare facială cu recunoaștere biometrică, telefonul fiind deblocat fără niciun efort. Funcția AI de deblocare facială folosește algoritmi deep-learning și liveliness detection pentru o experiență impecabilă. Google Lens le permite utilizatorilor să realizeze căutări online cu ajutorul camerei, prin simpla orientare a acesteia către subiectul de interes. Astfel, utilizatorul poate afla de unde poate achiziționa un anumit produs sau, prin fotografierea copertei unui album, poate descoperi noi melodii și le poate asculta cu ajutorul aplicațiilor de redare muzică precum Spotify.

Nokia 2.2 dispune de ultimele tendințe în materie de design al ecranului, având un display fără ramă cu notch discret pentru camera de selfie, maximizând astfel suprafața ecranului, dar păstrând dimensiunile optime pentru un terminal. Deși are dimensiuni mai mari, ecranul fără ramă, 5.71” HD+ poate fi folosit cu o singură mână. Luminozitatea ecranului atinge 400 nits și permite o experiență superioară de vizualizare. Acestor caracteristici li se alătură procesorul quad core MediaTek A22 CPU, proiectat să optimizeze autonomía bateriei, astfel încât o singură încărcare să fie de ajuns pentru întreaga zi.

Nokia 2.2 le oferă utilizatorilor șansa să fie ei înșiși, fiind un telefon ușor de personalizat, cu ajutorul carcaselor interșanjabile Nokia Xpress-on. Acestea folosesc aceeași tehnologie nano-texture, având o suprafață glossy, premium într-o gamă variată de culori vii. Carcasele Nokia Xpress-on pot fi ușor schimbate în doar câteva secunde, iar culorile disponibile vor fi Pink Sand, Ice Blue și Forest Green.

Acces rapid la Google Assistant, printr-un buton special

Google Assistant cu buton dedicat este disponibil pentru Nokia 2.2, la cel mai mic preț din gamă. Utilizatorii pot adresa întrebări sau comenzi, primi direcții de navigare, realiza apeluri, mai rapid ca nciodată. Printr-o simplă atingere, utilizatorul are acces instant la Google Assistant, în timp ce, prin apăsarea lungă a butonului dedicat, poate realiza comenzi amănunțite sau sarcini multiple.

Telefoanele Nokia se îmbunătățesc constant

Nokia 2.2 este primul telefon din seria Nokia 2 care face parte din familia Android One, fiind pregătit să primească actualizarea Android Q. Smartphone-urile Nokia din familia Android One beneficiază de cele mai recente inovații Android și Google.

Cu Android 9 Pie de la prima utilizare, Nokia 2.2 are acces la instrumente de bunăstare digitală, precum un dashboard, un timer al aplicațiilor dar și la modurile Wind Down și Do Not Disturb. Smartphone-ul ajută utilizatorii să monitorizeze timpul de folosire al terminalului și să dezactiveze notificările nedorite atunci când vor să se deconecteze. Funcțiile Slices și App Actions pot anticipa următoarele acțiuni ale utilizatorilor și facilitează accesul acestora. Mai mult, Adaptive battery optimizează consumul bateriei în funcție de aplicațiile folosite cel mai des.

Nokia 2.2 se alătură portofoliului larg de smartphone-uri Nokia din familia Android One și beneficiază de cele mai recente inovații și experiențe de software Android. Smartphone-urile Nokia cu Android One dispun de spațiu de stocare considerabil și de autonomie nemaipomenită a bateriei, chiar de la prima utilizare, dar și de trei ani de actualizări lunare de securitate și doi ani de actualizări ale sistemului de operare. Precum restul smartphone-urilor din portofoliu, Nokia 2.2 nu are aplicații inutile sau teme pre-instalate, nici aplicații care rulează în fundal și pot accelera consumul bateriei sau reduce spațiul de stocare.

Nokia 2.2 va fi disponibil în România începând cu luna iulie, pe negru, la prețul recomandat de 449 RON.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button