ȘtiriTech&IT

Nokia lansează două telefoane noi care sfidează tehnologia modernă

Cred că sunteți deja sătui de vorba aia cu „pe vremea mea„, dar pe vremea noastră, a tututor, au existat și telefoanele nu smart. Cum le zicem, dumbphones?! În fine, existau aceste telefoane micuțe, cu ecran pătrat și butoane, fără prea multe briz-briz-uri și fără social media. Și pe telefoanele astea vorbeam câte o săptămâna fără se le încărcăm. Cele mai multe erau Nokia, și în spiritul tradiției, producătorul tocmai ne-a prezentat versiunile anului 2023 de Nokia 130 și 150. Adică un refresh al seriei, aș putea spune.

Cele două telefoane alcătuiesc familia de buget a producătorului și oferă, ei bine, cam de toate. Nokia 150 este „flagship-ul” cu ecran 2.4″ QVGA, o baterie de 1.450mAh pe care o poți schimba după bunul plac, un jack de căști și o cameră principală VGA, de 0.3 MP. Da, da, nu 103, zero virgulă trei. Ce mai are? Ăăă, un slot pentru card microSD că trebuie să ții muzica undeva în lipsă de Spotify și conectivitate microUSB… și Bluetooth, cred. Și dacă vrei un telefon și mai simplu, Nokia 130 e la fel, minus camera foto.

Telefoanele de genul sunt perfecte pentru cei care lucrează în medii dificile, murdărie sau umezeală. Ba chiar au și certificare IP52, adică țin la praf și apă, deși nu sunt chiar waterproof. Și probabil întrebarea care vă apasă pe toți, care este sistemul de operare? Nokia folosește ceea ce numește Series 30+ și vine cu Snake pre-instalat, cool. Ținând cont că telefoanele deja există și aici este vorba despre un refresh, prețurile probabil vor rămâne aceleași. Ca idee, Nokia 150 costă sub 200 de lei.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button