GamingPC&ConsolesSecuritateȘtiri ITTECH

Noile setări de confidențialitate pentru Steam prevestesc sfârșitul lui Steam Spy

Valve a făcut o schimbare majoră în privința setărilor de confidențialitate ale utilizatorilor de Steam care, printre altele, vor face unul dintre cele mai utile instrumente de date inoperabile. Este vorba despre Steam Spy, site-ul de analiză util pentru determinarea numărului de proprietari pentru orice joc și o mulțime de alte statistici foarte utile, de obicei ascunse.

Într-o postare pe blog, Valve a dezvăluit mai multe modificări cheie care ar trebui să sporească controlul utilizatorilor Steam asupra confidențialității acestora. Fiecare categorie din pagina de setări a confidențialității profilului oferă acum mai multe detalii despre ceea ce este și ce face. Secțiunea despre detaliile jocului este cea care controlează cine poate vedea jocurile pe care le deții sau le aveți în wishlist. Puteți să le limitați să afișați aceste informații doar prietenilor sau să le păstrați în mod privat. De asemenea, puteți împiedica alții să vadă timpul petrecut de voi într-un titlu, indiferent dacă biblioteca voastră de jocuri este sau nu vizibilă.

În mod implicit, biblioteca voastră de jocuri nu mai este publică. Pe acest lucru s-a bazat Steam Spy în generarea datelor sale, ceea ce înseamnă că de acum încolo nu va mai putea să facă ceea ce a făcut timp de ani de zile.

Creatorul lui Steam Spy, Sergey Galyonkin, și-a împărtășit opinia despre aceste schimbări pe Twitter. „Steam Spy se baza pe informații care erau vizibile în mod implicit, și nu va mai putea opera de acum înainte.

În mod curios, Valve nu a spus nimic despre această schimbare specială în postarea de pe blog, dar chiar dacă permite utilizatorilor să seteze această opțiune ca fiind „publică”, datele nu vor fi suficiente pentru a obține o imagine completă sau aproape completă.

Valve lucrează, de asemenea, la un nou mod invizibil, pe lângă „online”, „away” și „offline” deja existente. Modul invizibil permite utilizatorilor Steam să se bucure de avantajele de a fi online, cum ar fi să vadă lista prietenilor lor și să trimită și să primească mesaje, fără a trebui să mai apară online și să fie văzuți de alții. Acest nou mod nu are încă o dată de lansare.

Așadar, ce părere aveți? Suntem într-un caz în care prea multe bariere de confidențialitate pot fi dăunătoare? Sau e mai bine așa?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button