Tech&IT

Noile produse Panasonic anunțate la IFA 2017

Panasonic a avut un număr mare de lucruri de prezentat în cadrul IFA 2017, în special când vine vorba de segmentul audio-video.

În primul rând, Panasonic a dezvăluit o gamă întreagă de televizoare cu ecrane de tipul OLED. Aceasta este compusă din modele precum EZ1000, EZ950, EX780. EX700 și EX600. Fiecare dintre aceste modele are cel puțin două variante, în unele cazuri chiar patru, cu diagonale ce variază între 77 și 40 de inch. Toate televizoarele sunt capabile să redea imagini în format 4K și suportă standardul HDR contemporan, fiind astfel în stare să afișeze culori foarte bune, cu un contrast excelent. Și fiind vorba de tehnologia OLED, poate afișa corect culoarea neagră.

 

Pentru a profita la maxim de capabilitățile acestor televizoare, Panasonic anunță instalarea unui sistem de transmisie în HDR 4K pentru Berliner Philharmoniker. Astfel se vor putea viziona transmisii în direct ale concertelor filarmonicii orașului Berlin în acest format de acum înainte, iar toate înregistrările făcute prin intermediul sistemului cu pricina vor fi disponibile pentru publicul larg în curând.

 

Trecând pe partea audio, Panasonic a prezentat la IFA 2017 și căștile wireless RP-HTX80B. Acestea se pot conecta la orice sistem echipat cu Bluetooth, și oferă până la 20 de ore de redare continuă. Căștile dispun de două difuzoare de 40 mm, construite cu magneți din neodim, și de un microfon integrat, ce permit folosirea lor și ca un sistem de tipul hands-free. Există și o setare care permite reglarea basului, pentru a obține balansul dorit.

Oarecum în aceeași categorie se află și boxele inteligente SC-GA10, ce oferă o combinație de sunet de înaltă calitate și suport pentru Google Assistant. Sistemul este capabil să răspundă la cererile utilizatorului, în limitele capabilităților software-ului făcut de Google, și pot reda cu un grad de calitate ridicat a calității audio. Există până și suport pentru conectarea la dispozitive de tipul Chromecast, pentru sincronizarea muzicii. Ansamblul de boxe este compus din două boxe pentru înalte, de 20 de milimetri, cu o calotă de tipul soft dome, alături de o boxă pentru redarea undelor joase, cu o bobină mobilă duală de 8 cm, margine de cauciuc rotundă și diafragmă cu plasă cu ochiuri.

 

În cele din urmă, pentru amatorii sunetului pe vinil, Panasonic a dezvăluit un nou pick-ul marca Technics SP-10R, momentan aflat încă în stadiul de prototip. Acesta a fost creat cu obiectivul de-a construi cel mai avansat pick-up din lume, având cel mai mare raport de semnal-zgomot de până acum și o foarte bună stabilitate rotațională. SP-10R este echipat cu un motor de tipul direct drive, fără direcție, și cu o placă de 7 kilograme, structurată pe 3 straturi de alamă, aluminiu presat și cauciuc pentru amortizare. Noul pick-up vine și cu o sursă separată de corpul principal, menită să reducă pe cât de mult posibil vibrațiile și zgomotul nedorit. SP-10R va sosi pe piață abia în vara anului viitor.

 

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button